Volop camperplaatsen in de Achterhoek

Volop camperplaatsen in de Achterhoek

Sinds juni 2012 is het mogelijk om in de Achterhoek te overnachten met een camper. De Achterhoek is sinds deze maand bedekt met een netwerk van camperplaatsen. Op ongeveer veertig locaties in de Achterhoek kan de campertoerist terecht en is deze vakantieganger van alle gemakken wordt voorzien. Afgelopen jaar is met de aanleg van deze camperplekken gestart en inmiddels is het netwerk vrijwel compleet.
Campertoerist kan in de Achterhoek met zijn camper terecht

Locaties in de Achterhoek

De veertig locaties zijn mooi over de Achterhoek verdeeld zodat er altijd wel een camperplaats in de buurt is. De camperplaatsen bevinden zich meestal bij de ingang van een camping maar in een paar gevallen ook in het centrum van een dorp of stad. Per locatie is er plek voor vier campers. Alleen de Houtwal in Zutphen en de Slingeplas bij Bredevoort bieden plaats voor acht campers. Een camperplaats vooraf reserveren is in principe niet nodig.

 

Zuilen

Elk van de camperplekken is voorzien van een uniforme zuil waar stroom en water kan worden getapt. Een overnachting op een camperplek
kost € 10 per 24 uur. Voor dat bedrag kan er stroom (6A) worden getapt met de euro-stekker. Daarnaast biedt de camperzuil een afvoerpunt voor vuil water. Schoon water is bij de zuil verkrijgbaar voor € 1 per 80 liter. Houd er wel rekening mee dat er aan de zuil alleen met euromunten kan worden betaald, pinnen is niet mogelijk. En het tarief geldt telkens voor tijdspannes van 24 uur, dagdelen zijn niet mogelijk.

Speciale Camper Website

De website www.camperplaatsenindeachterhoek.nl biedt in twee talen alle benodigde informatie om een geschikte camperplek te vinden. Op de website is voor elk van de camperlocaties een omschrijving (vaak met foto’s) te vinden met vermelding van adresgegevens en telefoonnummer. Bovendien worden de verschillende plaatsen op een Google-maps kaart inclusief gps-coördinaten weergegeven zodat de plekken goed en gemakkelijk te vinden zijn.

Ondersteuning

Het Recreatieschap Achterhoek-Liemers heeft het project in samenwerking met ondernemers gerealiseerd en is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van de Achterhoek

 

Reviews lezen over de Achterhoek

Meer informatie over de Achterhoek vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar de Achterhoek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van de Achterhoek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.