Kinderdierentuin Nuenen verwelkomt leeuwendrietal

Kinderdierentuin Nuenen verwelkomt leeuwendrietal

Vanaf vrijdag 22 juni 2012 wordt dé Kinderdierentuin in Nuenen aangevuld met drie bewoners. Die dag verhuizen drie mannetjesleeuwen van Burgers’ Zoo in Arnhem naar Dierenrijk in Nuenen. De drie leeuwenbroers, afkomstig uit hetzelfde nest en geboren in Arnhem op 7 juli 2011, leven sinds hun geboorte samen. Aanstaande vrijdag betrekken ze gezamenlijk in het Dierenrijk hun nieuwe verblijf. Vanaf 28 juni 2012 zijn de leeuwen ook voor het publiek te bewonderen.
Dierentuin Nuenen verwelkomt leeuwendrietal

Verhuizen van leeuwen

Het verhuizen van leeuwen is toch net iets complexer dan het verhuizen van meubels en serviesgoed.

Aanstaande vrijdag 22 juni 2012 vertrekt een grote bus met aanhanger en drie grote metalen kisten richting Arnhem. Voordat het transport richting Brabant kan beginnen, worden de leeuwen verdoofd om ze in de kisten te kunnen plaatsen. Eenmaal veilig gestationeerd worden de leeuwen weer bij bewustzijn gebracht en kan de verhuizing beginnen. Volgens Kris Jansen, Hoofd Dierverzorging Dierenrijk een spannende ervaring:

Een verhuizing is voor alle dieren spannend, zelfs voor stoere leeuwen. Daarom gaan de leeuwen na aankomst in Dierenrijk direct naar hun binnenverblijf om daar even lekker tot rust te komen.

Met de komst van de leeuwen is Dierenrijk weer een diersoort rijker. Op donderdag 28 juni 2012 wordt het nieuwe leeuwenverblijf geopend en laten Rob, Henk en Mike zich zien aan het publiek.

 

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk in Nuenen (vlakbij Eindhoven) biedt naast ijsberen, olifanten, tijgers, berberapen, zeehonden en tal van andere dieren ook spectaculair kidsvermaak dat kinderen laat ervaren hoe dieren leven en wat dieren kunnen. Regelmatig organiseert het park thema-events, voederpresentaties en muziekshows. Dé Kinderdierentuin!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nuenen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.