Tsjechië; het hele jaar door filmfestivals

Tsjechië; het hele jaar door filmfestivals

In Tsjechië vinden de komende maanden verschillende festivals plaats: van het Karlovy Vary Festival – waar dit jaar de Britse actrice Helen Mirren “special guest” is – tot aan het Summer Film School Festival in Uherské Hradišt. Begin 2013 vindt het alom bekende en gerenomeerde One World Festival plaats in Praag dat uitsluitend documentaires over mensenrechten vertoont.
Filmfestivals in Tsjechie

International Film Festival in Karlovy Vary

Bezoek The International Film Festival Karlovy Vary dat in juni en juli plaatsvindt en tevens het grootste filmfestival van Tsjechië is. Het stadje Karlovy Vary, slechts 100 kilometer van Praag, staat normaliter bekend om haar spa’s, maar transformeert tijdens deze dagen tot een waar filmfestival. Bekijk in Karlovy Vary de nieuwste films en vang meteen een glimp op van actrice Helen Mirren.


 

Zomerfestival in Hradist

Eind juli staat het Summer Film School Festival in Uherské Hradišt op de planning. Dit festival blikt elk jaar terug op het werk van een vooraanstaande filmmaker. Deze keer staat Oscarwinnaar David Lean, bekend van o.a. “Doctor Zhivago”, in de spotlights. Bezoekers kunnen zich ook opgeven voor verschillende lezingen, paneldiscussies en “masterclasses”. Ook focust het Summer Film School Festival zich dit jaar op de geschiedenis van de Hongaarse film.

Documentaires in het najaar

Het Jihlava International Documentary Film Festival biedt in oktober alles op het gebied van documentaires. Liefhebbers kunnen tijdens dit festival ingrijpende reportages bekijken over Centraal- en Oost-Europa. Als bezoeker krijg je ook de unieke kans om direct na de films gedachten uit te wisselen met de filmmakers.

Filmfestivalseizoen 2013

Praag staat in maart 2013 volledig in het teken van twee interessante filmfestivals. Tijdens het One World Festival worden ingrijpende documentaires over mensenrechten vertoond. Aansluitend wordt het oudste en tevens een van de grootste filmevenementen van Tsjechië georganiseerd: Febiofest. Bekijk de allerbeste internationale producties, retrospectieven van gerenommeerde filmmakers en werk van aanstormend nieuw talent. Regisseurs Roman Polanski – bekend van o.a. “The pianist” en “Rosemary’s baby” – en Tom Tykwer – “Perfume: the story of a murderer” – begonnen hier ooit hun carrière.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechië

 

Reviews lezen over Tsjechië

Meer informatie over Tsjechië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tsjechië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.