Tirol culinaire hotspot

Tirol culinaire hotspot

Dit jaar zijn er 65 restaurants in Tirol, Oostenrijk onderscheiden met één of meerdere ‘Hauben’ (koksmutsen). Niet alleen Martin Sieberer, één van de meest innovatieve koks van Europa, is gestationeerd in Tirol, ook jong talent heeft hier werkterrein. Zo komt Benjamin Parth, de jongste ‘Hauben’ chef van Oostenrijk, eveneens uit Tirol. Bobby Bräuer van Petit Tirolia in Kitzbühel heeft dit jaar een uitzonderlijke prestatie geleverd. Met 18/20 punten is hij uitgeroepen tot ‘Oostenrijkse kok van het jaar 2012’. Tirol mag zich met deze onderscheidingen met recht één van de meest culinaire Alpenbestemmingen noemen.

Culinaire hoogstandjes in Tirol

De Tiroler keuken

Traditioneel en vernieuwend, dat is de Tiroler keuken in een notendop volgens de culinaire gids Gault-Millau. De Tiroler keuken is geïnspireerd op het leven in de bergen, waardoor veel gebruik wordt gemaakt van lokale producten van hoge kwaliteit. De bekroonde chef-koks combineren traditionele gerechten met internationale trends. Karl Hohenlohe van Gault-Millau beschouwd de culinaire creaties als verrassend veelzijdig en noemt de Tiroler keuken zelfs één van de meest vooruitstrevende van Oostenrijk.

Kok van het jaar 2012

Bobby Bräuer, oud-leerling van 3-Michelinsterren chef Eckert Witzigmann, zwaait sinds 2008 de scepter in restaurant Petit Tirolia in Kitzbühel. Dit jaar behaalde hij met een score van 18 van de 20 punten niet alleen drie koksmutsen, maar werd hij ook benoemd tot ‘Oostenrijkse kok van het jaar 2012’. “Toen ik mijn score vernam kreeg ik spontaan kippenvel. Bij mijn gerechten ligt de focus op hoogwaardige creaties en weinig poespas. Deze erkenning bevestigt dat dit de juiste weg is”, aldus Bräuer.

Jonge, veelbelovende chef-koks in Tirol

Veel lof gaat uit naar de jonge generatie chefs in Tirol, in het bijzonder naar Benjamin Parth. In 2012 beoordeelde de culinaire gids ‘A la Carte’ de 23-jarige chef van restaurant Yscla-Stüva met 91 punten (76 in 2011). Hiermee is de jongste ‘Hauben’ kok van Oostenrijk ook de ‘Stijger van het jaar’.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tirol

 

Reviews lezen over Tirol

Meer informatie over Tirol vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.