Zomertrends 2012 in Oostenrijk

Zomertrends in Oostenrijk

De zomertrends voor 2012 garanderen een afwisselende vakantie in Oostenrijk. Beleef Oostenrijk tijdens een duurzame vakantie, in en op het water of ontspannen in één van de vele thermen.

Zomertrends 2012 in Oostenrijk

Terug naar de natuur in Oostenrijk

De duurzame regio’s van Oostenrijk hechten veel waarde aan de natuur. In harmonie met de natuur geniet men van oude gebruiken, traditionele ambachten en van regionale specialiteiten volgens grootmoeders recept. In hotel Edelweiss in Wagrain in het SalzburgerLand worden gasten verrast met de eerste ‘Green Spa’ van Oostenrijk, een wellness-vleugel die als passiefhuis gebouwd is. Omringd door natuurlijke materialen en zonder het milieu te belasten, ontspant men zich hier met een gerust geweten in het frisse bronwater uit de bergen. De stad Salzburg heeft, samen met het SalzburgerLand, een naam gevestigd als modelregio voor het klimaat- en energiefonds op het gebied van elektro-mobiliteit: het aanbod van Electrodrive Salzburg is veelzijdig, van de elektrische auto en de elektrische scooter tot en met de Segway. Een uitgebreid netwerk van oplaadstations voorziet e-reizigers betrouwbaar van stroom uit hernieuwbare energiebronnen.


 

In en rondom het water

Oostenrijks rijkdom aan water maakt allerlei vakantie-ervaringen mogelijk: het aanbod varieert van trendy sportactiviteiten in en op het blauwe water tot wandelingen langs bergbeken en ontspannende boottochten. Trendy over de golven zweven: op de Tiroolse Achensee maken de gasten kennis met ‘Stand Up Paddleboarding’ (SUP). De watersporter staat op een buitenmodel surfplank en beweegt zich met een peddel voort over het water. Volgens de guides van de sportscholen kan iedereen het in 15 tot 20 minuten leren. Rafting en canyoning zijn goed te combineren bij Imst op de Inn in Tirol. Op de eerste dag bedwingen de deelnemers in een opblaasbare boot de zogeheten ‘Imster Schlucht’, één van de wildere etappes van de Inn, en op de tweede dag dalen ze af in een kloof, waar ze langs en door het water de loop van de rivier volgen.

Ontspannen in Oostenrijk

Onthaasten, tot rust komen en bijtanken in Oostenrijk: in de spa- en thermenlandschappen, op biologische boerderijen, met yoga in de natuur of tijdens het lezen van een goed boek – de vriendelijke gastheren en gastvrouwen zorgen voor ieders persoonlijke welzijn. Badderen op de bergweide: In natuur- en wellnesshotel Höflehner op 1.117 m boven het Ennstal in de Steiermark, staat een badkuip van larikshout midden in de natuur op de sappig groene bergweide. Terwijl de bosgeuren de neus strelen, kunnen vanuit het warme water reeën en herten geobserveerd worden.

Oostenrijk ook voor de actieve vakantieganger

Oostenrijk is bij uitstek een land voor wandel- en fietsliefhebbers. Verre en korte tochten, soms met een bepaald thema of begeleid door een gids, waarbij verschillende facetten van Oostenrijk opnieuw ontdekt kunnen worden. Voor vrijwel grenzeloos wandelen zijn er in Oostenrijk veel mogelijkheden: hoog boven de dalen, rond de meren of door de dalen. Op de nieuwe Alpe-Adria-Trail bijvoorbeeld: 690 kilometer wandelpaden van de drieduizenders in de Hohe Tauern tot aan de Adriatische Zee. Er zijn veel manieren waarop de gasten de Oostenrijkse natuur per fiets kunnen ontdekken: bijvoorbeeld op de Tauernradweg in het SalzburgerLand, een 270 kilometer lange fietsroute, die loopt van de hoogste watervallen van Europa in Krimml naar Mozartstad Salzburg en weer terug.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oostenrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.