Finland viert 100ste verjaardag Opera Festival

Finland viert 100ste verjaardag Opera Festival

In Finland bereidt de stad Savonlinna zich voor op de 100ste editie van het Fins Opera Festival welke op 5 juli 2012 plaats zal vinden. Dit opera evenement werd 100 jaar geleden voor het eerst gehouden in het Olavinlinna Kasteel. Een maand lang kunnen operaliefhebbers hun hart ophalen met op het programma bekende én nieuwe muzikale theaterstukken van uiteenlopende genres.

Fins festival voor operaliefhebbers

Het kasteel in Savonlinna is geheel gerenoveerd en is getransformeerd in één van de meeste unieke operapodiums ter wereld. De onovertroffen sfeer, eerste klas optredens en de buitengewone akoestiek trekken veel operaliefhebbers naar deze stad in Finland. Een eeuw geleden kwam het festival tot leven en dat moet groots gevierd worden met een spectaculair programma. Het Fins Opera Festival biedt een mix van Finse, moderne, traditionele, en internationale optredens.


 

In de ruïnes

In 1912 werd het eerste operafestival door Aino Ackté georganiseerd, in de ruïnes van het Olavinlinna Kasteel in de stad Savonlinna in Finland. Wat begon met een evenement van een week, is uitgegroeid tot een internationaal beroemd muziekfestival van een maand.

Ontdek Finland

Savonlinna ligt in het hart van Lakeland in het zuidoosten van Finland. Lakeland staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en de grootste Finse meren. Rondom zijn verschillende activiteiten mogelijk om deze meren te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een cruise op het Saimaa meer en bezoek het Olavinlinna kasteel vanaf de waterkant.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.