Wandelfestival op Gran Canaria

Gran Canaria staat bekend als een zon- en strandbestemming bij uitstek. Het verkeersbureau van het Spaanse eiland willen dat eenzijdige imago veranderen en Gran Canaria ook op de kaart zetten voor de actieve vakantieganger. Van 15 tot en met 22 september 2012 wordt er daarom een wandelfestival georganiseerd met wandeltochten variërend van licht tot zwaar. Ideaal voor de vakantieganger die meer wil dan alleen maar zon en strand.

Gran Canaria voor de actieve vakantieganger

Met uitzondering van de warme maanden juli en augustus is temperatuur de rest van het jaar aangenaam voor een fiets-, mountainbike of wandelvakantie. Met name het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor de actieve vakantieganger waar lichte wandel- of fietstochten afgewisseld kunnen worden met zeer zware trek- en fietstochten voor cyclosportieven die hun hand niet omdraaien voor een paar colletjes. Om het eiland als wandelbestemming onder de aandacht te brengen, wordt van 15 tot en met 22 september 2012 een wandelfestival georganiseerd. Iedere dag worden er onder begeleiding van ervaren gidsen wandeltochten georganiseerd variërend van licht tot zwaar. De groepen zijn niet groter dan maximaal 25 personen. Nadere Engelstalige informatie over het evenement staat op www.grancanariawalkingfestival.es.


 

Wandelen op Gran Canaria

Het eiland telt zo’n 2000 km aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude koninklijke routes ‘caminos reales’ die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten. Deelnemers aan het wandelfestival kunnen kiezen tussen 1-daagse wandelingen op 15, 16 en 22 september, 1-daagse wandelingen inclusief culinaire lunch na de wandeling of een pakket van 5 wandelingen van 17 tot en met 21 september. De kosten voor de wandelingen zijn respectievelijk 16 euro, 50 euro en voor het pakket 250 euro. Er is keuze uit schitterende wandeltochten: de Ruta “Circuito Roque Nublo”, Ruta “Caldera de Bandama”, Ruta “Barranco de la Mina”, Ruta amino de la Plata” en Ruta “Artenara – Cruz de Acusa – Tamadaba – San Pedro”. Tijdens de eerstgenoemde wandeltocht bezoekt men ook de 80-meter hoge Roque Nublo (rots in de wolken), een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland.

Geweldig wandelen op Gran Canaria

Sfeervolle accommodaties op Gran Canaria

Een ander pre van het binnenland en het noorden zijn de vele karakteristieke accommodaties. Geen hotelkamerfabrieken zoals die in het toeristische zuiden te vinden zijn maar kleinschalige, rustieke en sfeervolle accommodaties. Deze logeergelegenheden zijn aangesloten bij Gran Canaria Natural en te boeken via een link op de site www.grancanariawalkingfestival.es.
In de oude binnenstad van Las Palmas – in de wijk Vegueta – vindt op 21 september een cultureel festival plaats. Voor algemene informatie over Gran Canaria zie www.grancanariafincas.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Gran Canaria

 

Reviews lezen over Gran Canaria

Meer informatie over Gran Canaria vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Gran Canaria. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Gran Canaria

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.