VL. Loggerfestival pakt groots uit voor tweede lustrum

VL. Loggerfestival pakt groots uit voor tweede lustrum

Op 15, 16 & 17 juni 2012 viert het VL. Loggerfestival alweer haar tweede lustrum. Het festival is het grootste evenement van Vlaardingen, volgens velen het leukste maritieme stadsfeest van de regio Rijnmond, en speelt zich af in en rond de havens van de voormalige haringstad. Speciaal ter gelegenheid van deze tiende verjaardag is er dit jaar een bomvol programma met veel verrassing en vernieuwing. Zowel slenterkraampjes als verrassende culturele acts, zowel cultuurhistorische onderdelen als spectaculaire koppelingen naar de Maas en de Rotterdamse haven en onverwacht gebruik van locaties.

Regionale topper


Het festival werd voor de eerste maal georganiseerd in 2003, een jaar waarin Vlaardingen met een nieuwe burgemeester ook een nieuw evenement kreeg, als vervanger van het Haring & Bierfeest. Passend in de wens om een echte Vlaardingse stadslogger te verwerven werd de historische zeillogger ‘Balder’ de mascotte en het beeldmerk van het evenement. Ruim 30.000 bezoekers besloten toen de proef op de som te nemen en de nieuwe nadruk op cultuur en kunst werd zeer gewaardeerd. In de edities hierna groeide het evenement uit tot een regionale topper. Het bezoekersaantal van de editie 2008 kwam zelfs dicht in de buurt van 100.000, zo ook in 2009. Ook de afgelopen twee jaar stond het programma als een huis, maar helaas deed het weer niet leuk mee. In 2011 viel het VLLF zelfs in het ‘slechtste’ weekend van de zomer, waardoor zelfs Concert at Sea werd afgelast.

Bomvol programma
 in Vlaardingen

Het festivalterrein van het tiende VL. Loggerfestival strekt zich uit vanaf de Westhavenplaats in het centrum tot aan het Delta Hotel aan de Maasboulevard. Het Buizengat is dit jaar geen VLLF locatie. De Oosthavenkade van de Oude Haven én de Buitenhaven wel, zodat je mooi kunt rondwandelen. Mede dankzij Waterweg Wonen is er dit jaar veel programma voor jongeren: o.a. in een enorme feesttent op de Maasboulevard met een spectaculair openingsprogramma op vrijdagavond met de bekende DWDD bands Jah6 en Chef’s Special als hoofdacts.

Jah6 uit 020 bewerkt Nederlandse smartlappen, van onder andere André Hazes, tot reggae-, ska- of dubliedjes. Chef’Special is in drie jaar tijd uitgegroeid van een zomers, vrolijk stelletje eigenheimers tot een hechte, ambitieuze band, die van funk, hiphop, rock, reggae (Bob Marley is een invloed) en orkestrale uitspattingen één geweldige éénpans maaltijd maakt. Op zaterdag is de Maasboulevard van 12 tot middernacht het decor van een onvervalst Bier & Haringfeest in de grote festivaltent, met het beste wat de Vlaardingse pop- en rockscene te bieden heeft. Verder is er alle dagen van het VLLF 2012 (én misschien nog wel langer) aan de Maasboulevard het Maasparkstrand. Een heus zandstrand van 1200 m2 aan de Maas, met daaromheen een zinnenprikkelend kunst- en cultuurprogramma onder de naam ‘Come to Your Senses!’. Samen met het Culinair Maasterras zorgt dit voor een hele nieuwe beleving van deze wijk van Vlaardingen.

Ook rond de Oude Haven en de Buitenhaven is het volop feest: een uitgebreide jubileumkermis aan de Buitenhaven, de Oosthavenkade wordt ‘Kade van Alle Windstreken’ met een uitgebreid multicultureel festival, er is een grote braderie langs de Oude Haven, een drijvende groente- en fruitveiling en spectaculair bungee roeien in de Oude Haven, het SKV Kinderavontureneiland op de

Deltasluis en natuurlijk zijn er tijdens het festival weer allerlei indrukwekkende schepen te bezichtigen en rondvaarten te maken. Voor meer informatie en het volledige programma kijkt u op www.vl-loggerfestival.nl.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Vlaardingen

Meer informatie over Vlaardingen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Vlaardingen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Vlaardingen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.