Open Source Festival Düsseldorf verovert festivalseizoen

Open Source Festival Düsseldorf verovert festivalseizoen

Het Open Source Festival Düsseldorf, net over de grens in Duitsland, mag zeker niet ontbreken op de agenda van liefhebbers van muziekfestivals. Met een scala aan DJ’s en bands als WhoMadeWho, Beirut en Mouse on Mars zet dit evenement in Düsseldorf zich op 30 juni ook internationaal op de kaart.

Programma Open Source Festival Düsseldorf

Bands waaronder Beirut, WhoMadeWho, Mouse On Mars, Brandt Brauer Frick, Stabil Elite, Breton en Yula treden op, evenals verschillende DJ’s die het publiek uit hun dak laten gaan. Het Open Source Festival vindt voor de 7e maal plaats op zaterdag 30 juni. Locatie is het terrein van een renbaan in de Grafenberger Wald in Düsseldorf, waar drie podia worden opgebouwd. Bijwonen van het openluchtconcert kan van 14.00 tot 22.00 uur, daarna kunnen nachtbrakers tot 05.00 uur terecht in de populaire ‘Stahlwerk’ club aan de Ronsdorfer Strasse. Dagkaarten voor het festival kosten 28 euro. Indien men ook naar Stahlwerk wil, kost een Dag & Nacht ticket 36 euro per persoon. Koop uw tickets op www.open-source-festival.de.

Line up Open Source Festival Düsseldorf

De door Zach Condon opgerichte band Beirut is een van de hoogtepunten van het festival. In de line up voorts namen als Harmonious Thelonious, Jacek Sienkiewicz, SLG, Oliver Hacke, Philipp Otterbach en DJ Motyl.

Hotels & vervoer naar het festival

De VVV van Düsseldorf heeft een hotelarrangement exclusief Open Source Festival ticket vanaf 49 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Daarnaast zijn er in de stad verschillende hostels en backpacker accommodaties en buiten de stad is er de camping Zweckverband Unterbacher See. Er zijn gratis shuttle bussen tussen de renbaan en het centrum en vice versa. Voor degenen die een Dag & Nacht ticket hebben, is er gratis busvervoer van de renbaan naar Stahlwerk.

Muziektour Düsseldorf

Muziekliefhebbers die Düsseldorf tijdens een weekendje bezoeken, kunnen nu een speciale muziektour langs muzikale hoogtepunten van de stad boeken. Iedere eerste zaterdag van de maand start om 15.00 uur een 1 uur durende rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids. Een groep kan de tour iedere dag van de week boeken. Een bloemlezing aan onderwerpen passeert de revue: van klassieke muziek en Kraftwerk tot Unique Records en het Open Source Festival. En van het operahuis en het mekka van de Duitse punk, de Stone am Ratinger Hof club, tot en met het voormalige planetarium en de nu tot concerthal getransformeerde Tonhalle.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.