Proef de 8Erhoek Festival

Proef de 8Erhoek Festival

Onder het thema ‘Think Global, Eat Local’ wordt op zaterdag 9 en zondag 10 juni het Proef de 8erhoek Festival gehouden. Een evenement, dat bezoekers meeneemt op een culinaire wereldreis langs de charme van een culinair gebied bij uitstek. Achterhoekse streekproducten, wijnen uit eigen streek en inspirerende mensen in een bijzondere setting zorgen voor een feest voor smulpapen. Vanzelfsprekend is er ook gezellige muziek, waarmee een dagje uit compleet wordt gemaakt. Het Festival wordt gehouden rondom Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Het Grote Genieten in de Achterhoek

Het Proef de 8erhoek Festival is een tweedaags culinair festival waar het Grote Genieten centraal staat. Het programma is gebouwd rond de tien lekkerste restaurants uit de Achterhoek van de rubriek ‘Over de Tong’ van De Gelderlander. Daarnaast is de wijnoogst van twintig wijnboeren uit de streek te keuren en is er een Foodiemarkt met streekproducten. Het Festival wordt dit jaar voor de eerste maal georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.proefde8achterhoek.nl

Kooktheater

Met een toegangskaart zijn in het kooktheater masterclasses te volgen van de deelnemende chefs, kunnen er kookwedstrijden worden gevolgd en is er voor de bezoeker kans om deel te nemen en zelf de eigen kookkunsten te demonstreren. Alles is live of op een groot scherm bij de wijnbar te bekijken. Voor de notoire voetballiefhebber is er ook een groot scherm met de wedstrijden van het EK voetbal.

Stel zelf uw menukaart samen

Bij de paviljoens met de restaurants zijn de heerlijkste Achterhoekse gerechten te proeven: voor-, hoofd- en nagerechten en ook nog eens voor aantrekkelijke prijzen. Een glas goede Achterhoekse wijn hoort daar natuurlijk bij. Dat kan, want anno 2012 worden er op twintig Achterhoekse wijngaarden kwaliteitswijnen gemaakt. Overtuig uzelf en proef waarom de Achterhoekse wijnen zoveel onderscheidingen krijgen.

Foodiemarkt

De Achterhoek heeft zoveel mooie producten te bieden. Proef geitenkaas uit Winterswijk, struisvogelvlees uit het Montferland en ‘vergeten’ groente uit de omgeving van Steenderen. Geniet van bier van een Achterhoekse brouwerij en neem een lekker Achterhoeks ijsje toe. De Achterhoekse Flappen zijn tijdens het festival het officiële betaalmiddel. Een flap kost €1,25 en is verkrijgbaar bij de festivalkassa en de receptie van Villa Ruimzicht.

Entreekaarten kopen voor het 8erhoek festival

Kaartverkoop via info@proefde8erhoek.nl, bij de receptie van Hotel Villa Ruimzicht en aan de kassa. Voorverkoop €10, aan de kassa €12,50. Kids betalen € 2,50. Echt 8erhoek VIP word je voor € 40 en geeft je toegang tot de VIP lounge inclusief champagne en oesters plus 15 8erhoekse Flappen.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van de Achterhoek

 

Reviews lezen over de Achterhoek

Meer informatie over de Achterhoek vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar de Achterhoek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van de Achterhoek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.