Las Vegas bouwt twee reusachtige attracties

Las Vegas bouwt twee reusachtige attracties

Vorige maand is er door meer dan honderd vrachtwagens cement gestort voor de fundering van een 150 meter hoog reuzenrad op de bekendste straat in Amerika, the Strip te Las Vegas. Met uitzicht over de complete stad zal de attractie gegarandeerd tot een iconisch symbool van Vegas gaan horen. Het rad wordt 4 juli, op ‘Independence Day’, feestelijk geopend en is vanaf die dag dan ook open voor publiek.

Skyvue Las Vegas Super Wheel

Vandaag is een mijlpaal voor Skyvue en Las Vegas, onze visie om een attractie van wereldklasse te bouwen, begint nu vorm aan te nemen.

Zo blikt projectontwikkelaar Howard Bulloch terug op de eerste stap van de bouw.

Het reuzenrad is de perfecte toevoeging aan de Strip, niet alleen ten aanzien van het stadsbeeld, maar ook op economisch vlak. Skyvue wordt met een onvergelijkbaar uitzicht en het strakke design een zeer populaire attractie.

aldus Bulloch.

Het rad met haar 32 gondels, komt vlakbij MGM Grand en Luxor te staan en biedt ruimte aan 24 personen per gondel. Twee HD LED Multi Media schermen in het midden van het rad, met beiden een omvang van maarliefst 15.240 vierkante meter, sieren de attractie ’s nachts. Met de lengte van twee voetbalvelden zijn dit wereldwijd de grootste schermen die vanaf de gehele Strip in Las Vegas te zien zijn.

Eén ritje duurt dertig minuten en biedt veel meer dan alleen het verbluffende uitzicht. De gondels kunnen ook gehuurd worden voor een feestje of een trouwerij. De voet van de attractie bied truimte aan winkels en restaurants.

Het grootste rad ter wereld

Later in 2013 opent ook Caesars Entertainment Corporation een reuzenrad. High Roller Observation Wheel komt achter hotel Flamingo te staan en wordt 170 meter hoog. De High Roller Observation Wheel wordt daarmee het grootste reuzenrad van de wereld en groter dan de London Eye in London.

Het bouwwerk maakt deel uit van het openlucht entertainment gebied Linq, ook van Ceasars. Dit project kost 415 miljoen euro. Meer informatie over Las Vegas is te vinden op www.lvcva.com en bij het het verkeersbureau van Las Vegas.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Las Vegas

 

Reviews lezen over Las Vegas

Meer informatie over Las Vegas vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Las Vegas. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Las Vegas

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.