Verkeersbureau van de maand: Wild West USA

Verkeersbureau van de maand: Wild West USA

Wild West USA is hét verkeersbureau van de maand april. Wild West USA bestaat uit de staten Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming in de USA. Deze staten worden ook the Real America genoemd maar zijn beter bekend als de Rocky Mountains staten.

Bij het verkeersbureau van Wild West USA vindt u alle informatie over historische bezienswaardigheden en natuurlijk het culturele erfgoed van de indianen. In de staten Montana, Wyoming, Idaho en South Dakota vindt u natuurpracht afgewisseld met historische spots en eindeloze mogelijkheden om actief de omgeving te ontdekken.

Prijsvraag Wild West USA

Maak kans op een geweldige prijs en doe mee met onze prijsvraag! Vraag de brochure aan van Wild West USA en wie weet wint u de prijs: eeen week autohuur in Wild West USA! De brochure wordt per post naar uw adres opgestuurd.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij u aan?*

Wild West, goudkoorts en Rocky Mountains natuurparken

Het Wild West USA gebied is erg veelzijdig, qua natuur en demografie. Van typisch langgerekte wild west woestijnlandschappen tot de roestbruine Rocky Mountains en de wijdse ranches vol paarden en vee.
U vindt er:

  • De typerende Wild West in stadjes als Deadwood, Cody en Jacksonhole, met een rodeo die elke avond wordt gehouden in Cody en veel ranches. Vaak is het mogelijk om een ranch te bezoeken en zelfs om er te overnachten!

 

Overnachten op een echte ranch

  • Goudkoorts, er wordt nog actief naar goud gezocht in de goudmijnen. De goudzoekers komt u tegen in bijvoorbeeld Bannack State Park, Virginia en Nevada city in Montana. Ook de verlate ‘ghost towns’ komt u hier tegen. Beleef hier zelf de beelden die u normaal gesproken in een Western film ziet!
  • Nationale Parken vind u in alle delen van the Real America. Vooral de Rocky Mountains zijn populaire toeristische trekpleisters waar u prachtige rondreizen kunt maken.

Nationale Parken en Monuments: Yellostone NP

In de Rocky Mountains vindt u vele bekende nationale parken. Populair zijn Yellowstone en Grand Teton National Park in Wyoming, Bad Lands National Park in South Dakota, Glacier National Park in Montana en het National Monuments Park. National Monuments bestaat uit de Craters of the Moon in Idaho, Devils Tower in Wyoming en Mount Rushmore in South Dakota. Ga bij een bezoek aan het Grand Teton National Park zeker naar Jackson, een ontzettend leuk Western stadje net naast Grand Teton National Park. In het midden ligt een parkje waarvan de ingangen worden geflankeerd door grote bogen gemaakt van de geweien van rendieren.

Mount Rushmore in South Dakota

Yellowstone National Park

het bekende Yellowstone National Park

Grand Teton National Park in Wyoming

Grand Teton National Park in Wyoming

National Monuments in Wild West USA

In Idaho bevindt zich Craters of the Moon National Monument, een bijzonder, door lava gevormd “maanlandschap”. In Wyoming kunt u een bezoek brengen aan Devils Tower, een bekende toeristische attractie, die u niet mag missen op uw reis.

Devils tower in National Monuments Park

De nachtleven tips voor uitgaan in Wild West USA

Ook het nachtleven in Wild West USA is een beleving op zich. Denk aan de nachtelijke rodeo in Cody; een rodeo die in het hoogseizoen elke avond wordt gehouden in Cody. De Million Dollar Cowboy bar in Jackson Hole waar de barkrukken zijn voorzien van echte zadels en de typische Western cafe’s die je zowel in de kleine western dorpjes als de stadjes tegen komt. Veel zal u bekend voorkomen van bijvoorbeeld de Lucky Luke strips en films als Wild Wild West en Once Upon a Time in the West. Bent u al fan van de Facebook pagina?

Rodeo zadels in een typische lokale shop

Steaks grillen en aardappels poffen

Bij restaurant High Country, voorheen het bekende Eino’s, net buiten West Yellow Stone, kunt u zelf uw steaks grillen. Een gezellige boel op de grote grill barbecues. Dit restaurant is wereldberoemd en dat is terug te zien aan de muren, die beplakt zijn met dollarbriefjes gesigneerd door bezoekers van het restaurant.
U kunt natuurlijk tijdens het rondtrekken op de campings ook zelf koken en zo genieten van een typische Wild West maaltijd. Met een gepofte aardappel, een heerlijke steak en maiskolven bereidt u zelf een heerlijke maaltijd.

Overnachten in Wild West USA

Voor de echte avontuurlijke vakantiegangers naar Wild West USA is het een must om te overnachten op een ranch of in een historisch hotel zoals het Alex Johnson in Rapid City. Gaat u rondtrekken met bijvoorbeeld een camper, dan kunt u goed overnachten op de vele campings. Wilt u liever overnachten in een hotel in de rocky mountains, dan is het raadzaam om zeker tijdens het hoogseizoen van tevoren uw hotelkamers vast te leggen, zodat u niet teleurgesteld hoeft te worden of over uw budget heen gaat. Tip van het verkeersbureau: Kijk wel uit voor beren in de parken, ze lopen er los rond. Het heet hier niet voor niets Bear Country.

Kijk uit voor beren, ze lopen hier los rond!

Wild West Shoppen

Aan uw avontuur in the Real America wilt u natuurlijk een passende herinnering overhouden. Voor echte wild west souvenirs is een bezoek aan King’s Rope in Sheridan aan te raden. Voor echte cowboy boots kunt u terecht in een van de vele Western stores in Cody of Cheyenne. Een hoed mag natuurlijk niet ontbreken!

Kaart van Wild West USA

[google-maps width=574 height=400]

Comments are closed.