Nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg Oostende in aantocht

Nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg Oostende in aantocht

Er komt een nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg in Oostende. Toerisme Vlaanderen ondertekende zopas een overeenkomst met de firma Maes-Van Roey voor de bouw. De nieuwe jeugdherberg vervangt de bestaande jeugdherberg De Ploate.

Meer jonge toeristen naar Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen, bouwheer van de nieuwe jeugdherberg, wil meer jonge toeristen naar Vlaanderen halen. Een aanbod van kwaliteitsvol en betaalbaar logies voor jongeren is dan ook een minimumvereiste. De huidige jeugdherbergen in Vlaanderen zijn vaak verouderd en een grondige vernieuwing van de Vlaamse jeugdverblijfsinfrastructuur dringt zich op. De jonge toerist wil immers meer comfort in de jeugdherberg. Hij wil kunnen slapen in kleinere slaapzalen, hij wil eigen sanitair op de kamer, verlangt een aantrekkelijk onthaal, moet op het internet kunnen surfen, enzovoort. Het bouwproject kadert bijgevolg in de inhaalbeweging voor jeugdverblijfs-infrastructuur die Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois de komende jaren plant.

De nieuwe Jeugdherberg in Oostende


Met de bouw van een nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg in Oostende zet het agentschap, na de vernieuwing van de jeugdherberg in Voeren en de bouw van een nieuwe jeugdherberg in Antwerpen, een nieuwe belangrijke stap. De bestaande jeugdherberg De Ploate is sterk verouderd en voldoet niet langer aan de huidige duurzaamheids- en toegankelijkheidsvereisten. De toekomstige jeugdherberg, op de locatie van het vroegere hotel Admiral in de Langestraat, bevindt zich pal in het centrum van de stad, midden in de winkel- en uitgaansbuurt en op een steenworp van het strand en de zee.

Oostende nog aantrekkelijker voor city-trip

De nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg betekent ongetwijfeld een flinke opsteker voor de stad en voor de toeristische sector in Oostende. Hij vergroot nog de aantrekkelijkheid van de kuststad als ideale reisbestemming voor jongeren en rugzaktoeristen. Maar ook groepen en scholen zullen uiteraard gebruik kunnen maken van het nieuwe logies.

Het totale investeringsbudget dat Toerisme Vlaanderen vrijmaakt bedraagt 7.523.160 euro en de realisatie van de nieuwe jeugdherberg is voorzien voor 30 september 2013.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostende

 

Reviews lezen over Oostende

Meer informatie over Oostende vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostende. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oostende

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.