Een dag is te kort in Noord-Limburg

Een dag is te kort in Noord-Limburg

Floriade, fietsen, festiviteiten, feesten, familie. De regio Noord-Limburg heeft dit jaar een extra grote aantrekkingskracht en zal bewoners en bezoekers weten te boeien met tal van activiteiten. Een dag is te kort om het wezen van de regio te doorgronden, al helpt een virtueel bezoek aan www.liefdevoorlimburg.nl ter oriëntatie. De informatie op de website smaakt naar meer. Het is lastig kiezen uit alle aantrekkelijk dagtochten. Gelukkig heeft Noord-Limburg een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan verblijfsaccommodaties, dat maakt de keuze voor een meerdaagse trip naar deze regio een stuk eenvoudiger.

Festiviteiten weerspiegelen volkscultuur

Inwoners van Noord-Limburg nemen de tijd om te genieten: met het gezin, familie en vrienden. De opening van het aspergeseizoen op de Floriade, op 12 april in het Aspergepaviljoen, is de opmaat voor een jaar vol evenementen en volksfeesten. En wie een festijn meemaakt in een van de dorpen leert de streekbewoners kennen van hun beste kant. Dat die bepaald niet eenkennig zijn, ook niet in hun culturele smaak, blijkt wel uit de gevarieerde mix aan festivals, met onder andere Funpop Horst (2-3 juni), Volksfeesten Baarlo (6-10 juni), Ouverture Venlo (17 juni), Venray muzikaal totaal (22 juni), Lekker Venlo (22-24 juni), Rooy on the beach Venray (29 juni-1 juli), de woensdagse Sfeermarkt Arcen (11 juli-15 augustus), de donderdagse Zomerbraderie Horst (12 juli-2 augustus). Kapella Cultura Panningen (zomer), Zoks festival Venlo (29-30 juni), Stereo Sunday Blerick (7-8 juli ), Parkfeesten Venlo (2-5 augustus).


Sportief op pad, handen uit de mouwen

Met zo’n 300 hectare is Peel en Maas het grootste aspergegebied van Nederland. Hier zijn meer dan twintig aspergetelers actief.

Sportief op pad en handen uit de mouwen is het credo. Wie in de aspergetijd (van april tot eind juni) dit gebied fietsend doorkruist, is op veel bedrijven welkom om zelf asperges te steken. Niets geeft immers meer voldoening dan thuiskomen met een zelf gestoken maaltje van het ‘witte goud’. Niet te missen evenementen in deze periode: de Asperge(s)hopdag op 17 mei in Panningen, waar de koningin van de groenten de hele dag centraal zal staan en de bekende Asperge-Fietsvierdaagse Arcen van 29 mei – 1 juni.

Fietsen en wandelen in het ontspruitende voorjaar

Fietsend en wandelend beleef je de ontluikende natuur in Noord-Limburg het meest intens. Het prille groen, de geurende voorjaarsbollen en bloemen zorgen voor een fleurige schakering frisse tinten. De meeste tuinbouwvelden liggen er nu nog maagdelijk bij, maar dat duurt niet lang meer. In de Nationale Parken De Maasduinen en De Groote Peel wemelt het van kwetterend nieuw leven in bos en hei en struikgewas; de kabbelende Maas lokt fietsers en wandelaars langs de rivier. Meer dan 80 fietsroutes en ruim 100 wandelroutes telt Noord-Limburg. Voor elk wat wils, in alle jaargetijden, al is de zomer natuurlijk favoriet. Niet voor niets staan in juli populaire fietstochten op het programma:de Niederrheinische Radwandertag (1 juli) vanuit Gennep, Venlo, Mook en Middelaar; Fiets4daagse de Peel (15 – 18 juli) en de Fiets4daagse Venray (24 -27 juli).

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noord Limburg

 

Reviews lezen over Noord Limburg

Meer informatie over Noord Limburg vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noord Limburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Noord Limburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.