Ski in Frankrijk

Skien in Frankrijk, vooral de Alpen zijn een populair wintersport gebied. Ook de Franse Pyreneeën worden steeds populairder als ski gebied. Skiën in Frankrijk kan op alle niveaus, zowel in de Franse Alpen als de Pyreneeën zijn er ski pistes voor beginners en gevorderden, van rood tot en met zwart. Populaire ski gebieden in Frankrijk zijn Val Thorens, Les Deux Alpes, Le Grand Massif, Alpe d’Huez, Chamonix en de Haute Pyrenees. Het wintersportseizoen duurt van november tot april. Sneeuwzeker zijn alleen de ski gebieden in het zuidoosten van Frankrijk.

Skipas en skigebieden in Frankrijk

Frankrijk heeft veel verschillende ski gebieden, allemaal met andere faciliteiten en prijzen. Zo staan Les Deux Alps bekend als budget wintersport bestemming, waar vooral veel studenten heen gaan. Een skipas kost daar zo’n € 40,00 voor een dag, per volwassene. Gaat u meer richting de Franse Pyreneeën en de chiquere skigebieden zoals Tignes en Courchevel, dan is een skipas vaak enkele tientjes duurder. Skipassen zijn overal verkrijgbaar voor een dag, soms voor 3 dagen en meestal ook voor 6. Vaak is het mogelijk om een skipas bij een huisje in Frankrijk te boeken. Dat is vaak voordeliger dan in het skigebied ter plekke een losse skipas kopen. Let er bij het boeken van een huisje met skipas inbegrepen wel op of de skipas geldig is voor het skigebied waar u heen gaat. Niet alle skigebieden hebben dezelfde voorzieningen en alle gradaties pistes.

Faciliteiten skigebieden Frankrijk

De skigebieden in Frankrijk verschillen erg per gebied. Zo is er in Les Deux Alpes meer apres-ski te vinden en duurt het wintersportseizoen daar vaak langer vanwege de vele studenten. Richting Alp d’Huez zijn er uitgebreide faciliteiten zoals kinderopvang, skiles voor alle leeftijden, restaurants en winkels. Wintersport materiaal is in elk skigebied wel te huur of te koop. In veel skigebieden in Frankrijk zijn nieuwe liften te vinden en is er de afgelopen jaren veel materiaal vernieuwd. De winterperiode in Frankrijk begint rustig in november, het hoogseizoen in Frankrijk vindt plaats van december tot en met maart, en officieel wordt het wintersportseizoen in mei afgesloten. Uiteraard zijn de openingen van de skigebieden en de duur van het wintersportseizoen in Frankrijk volledig afhankelijk van het weer en de weersverwachtingen.


Wintersport aanbieders in Frankrijk

Op basis van de goede reviews in het wintersport seizoen adviseert Verkeersbureaus voor Frankrijk de volgende vakantieaanbieders voor uw wintersportvakantie:

Wintersport met Bizztravel in Oostenrijk

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Kaart van Ski gebieden in Frankrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.