Vélodyssée, fietsroute langs westkust Frankrijk

Vélodyssée, fietsroute langs westkust Frankrijk

Een aaneengesloten keten van 1200 km aan fietspaden langs de Atlantische kust, van Bretagne naar de Spaanse grens. Dat is de Vélodyssée, uniek voor Frankrijk. Komende zomer wordt deze route écht werkelijkheid.
De bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs op 11 en 12 februari in de Amsterdam RAI, krijgen vast een voorproefje van de langste en meest gevarieerde fietsroute van Frankrijk. Het lijkt alsof het land in een klap een forse inhaalslag maakt ten opzichte van andere landen die traditioneel bekendstaan als fietsvakantieland.

Prachtige landschappen

Maar liefst tien Franse departementen, waaronder Bretagne, werken samen bij deze route door prachtige landschappen, zoals het Kanaal van Nantes naar Brest, het kasteel van Nantes, het eiland Noirmoutier, La Rochelle, Rochefort, Lacanau, het Bassin d’Arcachon, het Dune du Pilat, Biscarosse en de badplaats Saint-Jean-de-Luz met uitzicht op Spanje. Een uitstapje naar een van de eilanden voor de kust met meer fietsen dan auto’s, hoort tot mogelijkheden.


Vakantie in vrijheid

Net als in andere landen neemt in Frankrijk het recreatief fietsen toe. In 2009 waren er 20,7 miljoen recreatieve Franse fietsers. De nieuwe Vélodyssée komt tegemoet aan de vraag naar een vakantie in vrijheid en ecologisch verantwoorde mobiliteit. Het is veilig fietsen op deze route voor solofietsers, stelletjes, gezinnen met kinderen en vriendengroepen.

Internationale dimensie

De Vélodyssée heeft ook een internationale dimensie. De route is namelijk onderdeel van de EuroVelo 1 van de European Cyclists’ Federation. Deze EuroVelo 1 is gepland van Noorwegen via Frankrijk naar Spanje en Portugal.
Daarnaast sluit de Vélodyssée naadloos aan op de fietsroute langs de Loire. De nieuwe fietsroute wordt op 30 juni officieel geopend.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Meer informatie over Frankrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Frankrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.