Zwitserse kunstenaar te gast in Cobra Museum

Van 28 januari t/m 22 april 2012 organiseert het Cobra Museum in Amstelveen de omvangrijke tentoonstelling “Klee en Cobra. Het begint als kind”. De expositie toont de wederzijdse fascinatie van de Duits-Zwitserse kunstenaar Paul Klee en de Cobra-kunstenaars voor de wondere verbeeldingswereld van het kind. In totaal zijn ruim 130 topstukken van Paul Klee en 120 hoogtepunten van Cobra te zien. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met ondermeer het Zentrum Paul Klee in de Zwitserse hoofdstad Bern

Cobra Museum

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen behoort tot de meest vooraanstaande Nederlandse kunstmusea. Het museum beheert een unieke collectie van de revolutionaire internationale naoorlogse kunstbeweging Cobra. Hoogtepunten uit deze collectie worden permanent tentoongesteld: werk van onder anderen de Nederlandse kunstenaars Karel Appel, Constant en Corneille.

Zentrum Paul Klee

Paul Klee (1879-1940) werd geboren in de Zwitserse hoofdstad Bern en bracht hier het grootste deel van zijn leven door. In 2005 werd hier het Zentrum Paul Klee geopend, een museum annex cultuurinstituut, waar meer dan 4000 werken van Klee bewaard worden. Het opmerkelijke, gewelfde gebouw is een creatie van de bekende architect Renzo Piano.

Bern, een charmante stad

De stad Bern koestert zijn historische verleden, maar is tegelijkertijd helemaal bij de tijd. Het is heerlijk flaneren, shoppen en uitgaan in de historische binnenstad, sinds 1983 Unesco werelderfgoed. Paul Klee was niet de enige beroemde inwoner van de stad: Albert Einstein werkte er aan zijn relativiteitstheorie, wat in het Einsteinmuseum uit de doeken wordt gedaan. Veel Nederlanders hebben ook mooie herinneringen aan Bern door het EK Voetbal van 2008. Kortom, een citytrip naar Bern is zeer de moeite waard. Er is een dagelijkse rechtstreekse vliegverbinding tussen Amsterdam en Bern.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Reviews lezen over Zwitserland

Meer informatie over Zwitserland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zwitserland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zwitserland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.