Tor des Géants marathon

Tor des Géants marathon

Van 9 tot 16 september vindt in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta de derde editie van Tor des Géants plaats. Dit is een ultra marathon die plaats vindt tussen de hoogste toppen van de Alpen. Deze marathon is de ultieme uitdaging voor ervaren trail runners die hun uithoudingsvermogen willen testen. Het feit dat het parcours dwars door de imposante Italiaanse Alpen loopt, is uiteraard mooi meegenomen.

Extreme moeilijkheidsgraad

De cijfers van Tor de Géants spreken voor zich. Het parcours is 330 kilometer lang, het totale hoogteverschil bedraagt 24.000 meter en deelnemers passeren 25 bergpassen van 2000 meter of hoger. En niet onbelangrijk, het traject moet worden afgelegd binnen een tijdsbestek van 150 uur. Het parcours doorkruist de hoogste bergtoppen die Valle d’Aosta omringen. Langs het traject is het niet alleen de natuur die imponeert, ook de vriendelijke Valdostanen maken indruk door hun lekkernijen en aanmoedigingen langs de paden en in de berghutten. Volgens het verkeersbureau van Valle d’Aosta is bij de Tor des Géants deelnemen (en op tijd binnen komen) belangrijker dan winnen.

Marathon inschrijving voor 2012

De Tor des Géants ultra marathon is niet voor iedereen weggelegd. Deelnemers hebben een uitzonderlijke fysieke conditie nodig en ervaring in het hooggebergte is een vereiste. Ter bescherming van de veiligheid van de deelnemers en het milieu is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 550. Inschrijven kan vanaf 1 februari 2012 12 uur op www.tordesgeants.it. Dat de marathon populair is blijkt wel uit het feit dat in 2011 na vier dagen de marathon al vol zat qua inschrijvingen. Deelname aan de marathon kost € 350, – en een inschrijving is pas officieel als er een medische test is afgenomen in het land van herkomst, met als uitslag een uitstekende lichamelijke conditie.

Wereldwijde runners

Na twee edities is de Tor des Géants al uitgegroeid tot een topevenement op het gebied van ultra trail marathons met deelnemers uit de hele wereld. Deelnemers en toeschouwers worden niet alleen getrakteerd op een bijzonder parcours, maar ook op de imposante omgeving met prachtige uitzichten op de Mont Blanc in Frankrijk, de Monte Rosa en de Matterhorn in Zwitserland en Italie. Deelnemers spreken na aankomst over ‘de zwaarste maar mooiste trail van hun leven’.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italie

 

Reviews lezen over Valle d’Aosta

Meer informatie over Valle d’Aosta vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Valle d’Aosta. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Valle d’Aosta

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.