Valle d’Aosta bruist tijdens de feestdagen

Valle d’Aosta bruist tijdens de feestdagen

Feest in Valle d’Aosta nu het einde van het jaar nadert. De feestdagen staan garant voor een gezellige sfeer in de Italiaanse regio. Er zijn veel kerstmarkten en evenementen die het bezoeken waard zijn. Skifakkeltochten, vuurwerkspektakel en het Fiera di Sant’Orso festival staan op het programma.

Vrolijk kerstfeest

In de kersperiode zijn er in Valle d’Aosta veel kerstmarkten waar bezoekers lokale producten kunnen proeven en kopen. Op 24 december vindt de traditionele kerstparade plaats met ‘Rhémy de Noël’, de lokale Kerstman en zijn rendieren in het dorp Courmayeur. Tijdens deze parade deelt de Kerstman snoep uit aan de kinderen. Het hoogtepunt van dit evenement is het aansteken van de kerstlantaarn op de Piazza Abbé Henry. Op kerstdag zelf rijdt de Kerstman met een koets door het dorp heen. De Kerstman gaat na deze koetstocht meteen door naar skioord Cervinia om daar in het gezelschap van ‘La Befana’, een oude dame op een bezemsteel, snoepjes en cadeautjes uit te delen.


Valle d’Aosta in vuur en vlam

Een spectaculaire Oud & Nieuw traditie van het Aosta dal zijn de afdalingen met fakkels van de vele skipistes die de regio rijk is. De fakkels zijn voor Kerst en Oud & Nieuw overal langs de pistes geplaatst en komen dan tegelijk naar beneden. Deze fakkeltochten vinden op verschillende momenten en locaties plaats; in Gressoney La Trinite op 29 december, in Cervinia op 30 december en in Rhemes-Notre-Dame – Gran Paradiso ook op 30 december. Één van de grootste en spectaculairste fakkeltochten is in Courmayeur op 30 december, waar dan ook de Fête du pain viering plaats vindt. De oude dorpsovens hebben dan weer dienst om de traditionele ‘pain noir’ of ‘crenchen’, een cake gemaakt van eieren en rozijnen, te bakken. Voor een onvergetelijke oudejaarsavond is Breuil-Cervinia aan de voet van de Matterhorn een absolute aanrader. Hier vindt op 31 december een waanzinnig vuurwerkspektakel plaats met optredens van muzikanten, dansers en acrobaten.

Fiera di Sant’Orso

De eerste maand van het nieuwe jaar wordt afgesloten met een feestelijk hoogtepunt: de Fiera di Sant’Orso. Dit is een nieuwjaarsfeest op 30 en 31 januari in de hoofdstad Aosta, waar kunstenaars en ambachtslieden vol trots hun werk presenteren. Dit festival wordt in de nacht van 30 op 31 januari afgesloten met Veillà. Een nacht waarbij de binnenstad van Aosta verlicht blijft en mensen tot in de vroege uren genieten van de muziek en gezelligheid.

Voor meer informatie: www.visitaosta.nl


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italie

 

Reviews lezen over Italie

Meer informatie over Italie vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Italie. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Italie

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.