Zuid-Tirol: regio meeste Michelin sterren Italie

Zuid-Tirol regio met meeste Michelin sterren Italië

De Michelinsterren zijn weer uitgereikt. En ook dit jaar heeft de Italiaanse regio Zuid-Tirol weer Michelinsterren binnen gesleept. Zuid-Tirol heeft nu 17 sterrenrestaurants en 20 sterren in totaal. Dit maakt Zuid-Tirol de provincie met de meeste sterren in Italië!

Gastronomische status van Zuid-Tirol blijft groeien

De Guide Michelin Italia heeft Zuid-Tirol beloont met 20 sterren, dat zijn er weer 2 meer dan vorig jaar en maakt Zuid-Tirol de provincie met de meeste sterrenrestaurants in Italië. Aan de top staan de tweesterrenrestaurants St. Hubertus van Norbert Niederkofler in San Cassiano/Sankt Kassian, Die Trenkerstube van Gerhard Wieser in Tirolo/Dorf Tirol en Jasmin van chef Martin Obermarzoner in Chiusa/Klausen bij Bressanone/Brixen. Zoals alle Italianen nemen de Zuid-Tirolers hun eten heel serieus. De unieke mengvorm van Italiaanse, Tiroolse en Ladinische culturele invloeden vind je terug in het grote aantal smaken en smaakcombinaties in hun keuken.

Nieuwe sterrenrestaurants in Zuid-Tirol

Dit jaar kunnen er ook drie nieuwe restaurants toegevoegd worden aan het lijstje van sterrenrestaurants. Degene die dit jaar één ster gekregen hebben zijn La Siriola van Fabio Cucchelli in San Cassiano/Sankt Kassian, Johannes Stube van Markus Baumgartner in Nova Levante/Welschnofen en Grand Hotel Alpenroyal van Felice Lo Basso in Selva Val Gardena/Wolkenstein.

Eten met een Michelin ster bij La Siriola


Naast de topgerechten die geserveerd worden in de restaurants wordt de keuken ook ondersteund door de levendige lokale wijncultuur die topwijnen voortbrengt. In Zuid-Tirol, een van de oudste wijnbouwgebieden van Europa, worden op bijna 5000 hectare meer dan 20 druivensoorten geteeld. Zuid-Tirol kent drie inheemse druivensoorten: Gewürztraminer, Lagrein en Vernatsch. 25 wijnen in de regio hebben de ‘Tre Bicchieri’ (drie glazen), een prestigieus wijnkeurmerk dat toegekend wordt door de wijngids ‘I Vini d’Italia 2012’, samengesteld door Gambero Rosso en Slow Food.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italië

 

Reviews lezen over Zuid-Tirol

Meer informatie over Italië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Italië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuid-Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.