Nationaal park Komodo verkozen tot natuurwonder

Nationaal park Komodo verkozen tot natuurwonder

Indonesië heeft er weer een bekroning bij, want het Nationaal park Komodo is door miljoenen mensen wereldwijd verkozen tot één van de New 7 Wonders of Nature. Daarmee werden concurrenten als de Vesuvius en Kilimanjaro verslagen. Het Komodo Nationaal Park is vooral bekend door de veelzijdige flora en fauna en de komodovaraan, die er al eeuwen woont.

Nationaal park Komodo als natuurwonder

Eenmaal aangekomen in het 1,733km2 tellende Nationaal park Komodo is het meteen duidelijk waarom miljoenen mensen het park verkozen hebben tot één van de 7 natuurwonderen ter wereld. De kleurrijke vulkaanlandschappen zijn begroeid met regenwoud, mangrovebossen en rijstvelden. Door verschillende onderstromen is er een grote aanwas plankton in de onderwaterwereld van 603km2. Mede door de aanwezigheid van plankton is het park een aangename voedselbron voor de meest bijzondere vissoorten en zoogdieren; van manta’s tot aan walvissen.

Wandelen en snorkelen rondom Komodo

Uiteraard mogen de Komodovaranen niet gemist worden, maar er is meer te zien in het Nationaal Park Komodo. De wandelroutes vanaf Loh Liang naar Gunung Ara, Poreng Valley en Bukit Randolph zijn een must voor de wandelliefhebber. Lopend is de beste manier om de schoonheid van de zeer diverse flora en fauna te ontdekken. Voor snorkelliefhebbers biedt Pink Beach uitkomst. De schilderachtige kustlijn dankt haar naam aan het vele bloedkoraal dat het witte strand een roze tint heeft gegeven.

Bereikbaarheid Nationaal park Komodo

Komodo eiland is goed bereikbaar vanaf het eiland Flores. Vanuit Denpassar (Bali) vertrekken er dagelijks vliegtuigen naar Lubuan Bajo. Komodo is met de boot goed bereikbaar vanuit Lubuan Bajo. Een andere manier van reizen naar Nationaal park Komodo is per boot vanaf Lombok. Voor de echte avonturier biedt een 3-daagse bootreis uitkomst, naast Nationaal park Komodo, vaar je ook langs andere eilanden en kun je tegelijkertijd genieten van de meest spectaculaire kustlijnen die Indonesië rijk is. Een aanrader is om naar het minder bekende Rinca eiland te gaan, dat ligt dichter bij Lubuan Bajo en daar is een grotere kans om de komodovaraan te spotten.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.