Kerst vieren op Malta

Kerst vieren op Malta

Veel mensen denken bij kerst aan sneeuw en kou, maar wat is er nou fijner dan de feestdagen eens door te brengen in een warmer klimaat. Volgens het verkeersbureau van Malta wordt Kerstmis wordt uitgebreid gevierd op Malta. Het is een populair evenement voor alle leeftijden, maar daarnaast is het ook een belangrijke datum op de religieuze kalender. Ook niet gek, want de bevolking van Malta is voor 98% rooms katholiek. Tijdens deze periode wordt Malta omgetoverd tot een mooie kerstbestemming met kerststallen, kribben, kerstconcerten en andere evenementen. Kortom, voor diegene die nog geen plannen heeft voor deze kerst is Malta een absolute aanrader.

Kerstfeest voor alle leeftijden

Op Malta is kerst een belevenis voor alle leeftijden. Een hoogtepunt tijdens de feestdagen is het jaarlijkse pantomime, wat gehouden wordt bij het Manoel Theatre. Het is een vrolijke mix van goede slapstick humor voor kinderen en satire voor volwassenen. Naast een traditioneel feest is kerst natuurlijk ook een tijd van plezier en goede moed. Er wordt uitgebreid gefeest, gewinkeld en er zijn gezellige familie borrels met als hoogtepunt het traditioneel aftellen naar het nieuwe jaar op 31 december. Restaurants, hotels, kroegen en clubs hebben allemaal hun eigen entertainment, waardoor je een overvloedige keuze hebt aan activiteiten tijdens de kerst.

Enige echte kerstdorp op Malta

Ghajnsielem is een pittoresk dorpje op Gozo, het zustereiland van Malta. Met de kerst herbouwt de lokale bevolking een reproductie van de natuurlijke omgeving van Bethlehem, op slechts 5 minuten lopen van de haven in Mgarr. Het is dan ook een unieke ervaring om de levende kribbe in het echt te zien. Een grot wordt omgetoverd in de geboorteplaats van Jezus, met een echte baby in de zorgende armen van Maria en Jozef, een ezel en een os. Daar omheen kun je genieten van lokale lekkernijen en wijn en wordt er vers fruit en groenten verkocht.

De historie van het kribbetje

De traditie van het maken van een kribbe op Malta gaat terug tot het begin van de 17e eeuw. De kribbetjes die nu worden gemaakt zijn gevarieerd en worden gemaakt van verschillende materialen, zoals papier-maché, stenen en hout. Sommige kribbetjes hebben zelfs gemechaniseerde beeldjes om de kribbe te animeren. Het belangrijkste thema rond de kerststal is typerend voor het platteland en toont het dagelijkse leven van vroeger. Omdat een groot deel van de bevolking rooms-katholiek is op Malta heeft iedereen ook zelf een kribbe in huis, waarbij sommige enorm uitpakken en het toegankelijk is voor bezoekers.

Vliegen naar Malta

Air Malta vliegt vier dagen per week rechtstreeks van Amsterdam naar Valletta, Malta.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Malta

 

Reviews lezen over Malta

Meer informatie over Malta vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Malta. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Malta

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.