International Gourmet Festival in Albufeira

International Gourmet Festival in Albufeira

Specialist in bijzondere reizen, AmbianceTravel.nl laat in januari 2012 de ware ‘gourmands’ kennismaken met het International Gourmet Festival in Albufeira waar tientallen internationale sterren-koks hun culinaire kunsten zullen vertonen. Tijdens dit festival in Hotel Vila Joya verzorgen de aanwezige chefs dagelijks wisselende workshops en diners. De keuken van het restaurant wordt elke dag ‘geadopteerd’ door een andere kok. Ook Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle zal één van de dagen een bijdrage in de keuken leveren.

Gastronomische reisbeleving

AmbianceTravel.nl introduceert reizen naar dit zeer bijzondere gastronomische evenement, waarschijnlijk het enige ter wereld waar zoveel sterren-chefs tegelijkertijd bijeen zijn. Naast Boer worden dit jaar o.a. ook verwacht Alain Passard *** van Restaurant L’ Arpege in Parijs, Joachim Wissler *** van Restaurant Vendome in Schloss Bensberg en Laurant Gras *** van L2O in Chicago.

Portugees nationaal evenement

Het festival is in 2005 voor het eerst georganiseerd als een nationaal Portugees evenement, maar is intussen uitgegroeid tot een festijn dat uniek is in de wereld. Tijdens de inmiddels zesde editie van het evenement verwelkomt chef Dieter Koschina ** van Vila Joya, twintig internationale collega’s vanuit Europa, de Verenigde Staten en Canada waaronder dus maar liefst 5 chefs met 3 Michelin-sterren.

Arrangementen op maat

AmbianceTravel.nl heeft verschillende mogelijkheden en stelt de arrangementen op maat voor de klant samen. Een vierdaagse reis inclusief vliegreis, 3 overnachtingen met ontbijt in hotel Vila Joya en een diner op één van de avonden is mogelijk vanaf € 1.245 per persoon. Daarnaast heeft AmbianceTravel ook hotels in de omgeving beschikbaar. Het festival vindt plaats van 13-22 januari 2012.

Culinaire Reizen Programma

Dit arrangement maakt deel uit van het culinaire reizen programma van AmbianceTravel.nl. Eerder al lanceerde de reisorganisatie gastronomische arrangementen naar onder meer Hotel Schloss Berg*** in Duitsland en L’ Assiette Champenoise ** in Reims. Frankrijk. Dit najaar staat ook weer een aantal truffelreizen naar Piemonte in Italië op het programma, inclusief een ochtend truffelzoeken onder begeleiding van een truffeljager en zijn hond of varken. Meer informatie over de reizen staan op de website, www.ambiancetravel.nl.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Portugal

 

Reviews lezen over Albufeira

Meer informatie over Albufeira vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Albufeira. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Albufeira

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.