Poitou-Charentes in top 10 Best in Travel 2012

Poitou-Charentes in top 10 Best in Travel 2012

Poitou-Charentes, de regio gelegen aan de Franse Atlantische kust, staat in de top 10 ‘Best in Travel 2012’ regio’s van de Lonely Planet. Redacteuren, medewerkers en bloggers reisden de hele wereld af om voor het nieuwe reisboek de beste reisbestemmingen voor 2012 te verslaan. Poitou-Charentes is de enige Franse bestemming die een plek in deze belanrijke lijst wist te halen.

Back to nature in Poitou-Charentes

De boeken van Lonely Planet behoren tot de bekendste en meest populaire reisboeken ter wereld. Poitou-Charentes is volgens Lonely Planet dé Franse bestemming om ‘back to nature’ te gaan. De regio is een stuk rustiger dan de Méditerranée (maar telt vrijwel evenveel zonuren) en is ideaal voor gezinnen. Lonely Planet selecteerde een aantal highlights, waaronder het begroeten van nieuwsgierige eendjes vanuit je kano in Marais Poitevin, fietsen op Île de Ré, het glas heffen in Cognac en het verkennen van La Rochelle met fascinerende musea en het Aquarium. Onder de Fransen wordt La Rochelle vooral bezocht voor een lang weekend, maar volgens Lonely Planet weten lang niet genoeg buitenlandse toeristen deze regio te vinden. Mede dankzij de goede ligging en de diversiteit aan activiteiten wist Poitou-Charentes de 10e plaats te behalen in de top 10.

Meer informatie over Poitou-Charentes is te vinden op www.franse-atlantische-kust.nl


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Meer informatie over Frankrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Poitou-Charentes

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.