Val Gardena culinair skigebied

In het hart van de Italiaanse Dolomieten ontwikkelt Val Gardena (Gröden) zich tot een culinair skigebied. Een extra dimensie tijdens de wintersport. Val Gardena treedt daarmee in de voetsporen van de legendarische Alpine Skiwereldkampioenschap van 1970, met een culinaire skitour. Restaurants van hoog niveau direct aan de skipiste! De individuele skitour van 30 kilometer, kan geskied worden tot 15 april 2012 en begint en eindigt in Ortisei.

Culinaire skitour van hoog niveau

Val Gardena is niet alleen bekend om outdoor activiteiten maar zeker ook om de verfijnde keuken. Gasten kunnen nu een fascinerende skitour maken rondom het mooie Val Gardena in combinatie met eetgelegenheden van en letterlijk op hoog niveau. De tour begint op de hoogste top bij Ortisei, de Seceda Alp. De eerste stop kan gemaakt worden bij ‘Sofie Hütte’, de hoogstgelegen wijnkelder in deze regio. De eigenaar nodigt haar gasten graag uit voor hapjes met gegrilde garnalen, echte Tiroler spek en sprankelende Arunda rosé. De volgende stop is bij ‘baita Daniel Hütte’, bekend om het gevarieerde aanbod van goed eten en goede wijn uit de regio. Gasten die trek hebben in grootmoeders cake met warme alcoholische specialiteiten zoals de ‘Bombardino’, maken een stop bij ‘rifugio Troier Hütte’.

Bekenden op de route

De skitour gaat verder naar Seceda/Col Raiser, bekend om de langste reuzenslalom van de wereld, de Südtirol Gardenissima. Via de Gardena Ronda Express, de ondergrondse trein tussen de twee skigebieden Seceda en Ciampinoi, bereik je de legendarische Saslong piste waar ieder jaar in december de FIS Worldcup voor mannen wordt gehouden. Op de piste naar Selva bij ‘Baita Saslonch Hütte’, met een recent gerenoveerd groot terras met een adembenemend uitzicht over de vallei, geniet je van heerlijke grill- en pastagerechten. In het volgende skigebied, Dantercepies, waar in 1970 de afdaling voor vrouwen werd gehouden, heet de eigenaar van ‘Villa Frainela’ haar gasten welkom met taarten en cakes, ambachtelijk ijs en warme chocolade. Terug via Ciampinoi en via piste nummer 5 bereik je het Piz Sella skigebied waar ‘rifugio Emilio Comici’ befaamd is om de verse visgerechten met als specialiteit ravioli met gegrilde kreeft. Ook organiseert ‘rifugio Emilio Comici’ spectaculaire themadiners. Het Almhotel Col Raiser, op de terugweg naar Ortisei waar de skitour begon, is ideaal voor natuurliefhebbers en enthousiaste skiërs. Het hotel is gelegen op 2000 meter hoogte en is alleen bereikbaar op de ski’s of met de kabelbaan. Het restaurant serveert typische streekgerechten en huisgemaakte cakes. Geen zin om te skiën? Ook in de dalen van Val Gardena vindt men de beste restaurants voor degene die op zoek zijn naar smakelijke, traditionele en verfijnde gerechten.

FIS Alpine wereldkampienschap Ski 1970

Van 8 tot 15 februari 1970 organiseerde ‘Fédération International de Ski’ de ski wereldkampioenschap in Val Gardena. Mannen en vrouwen konden deelnemen in de categorieën:
– Afdaling
– Reuzenslalom
– Slalom
– Combinaties
Dit wereldkampioenschap heeft ervoor gezorgd dat Val Gardena uitgegroeid is tot een populaire bestemming voor wintersporters op elk niveau.

Val Gardena (1226 – 2700 m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). Val Gardena (Gröden) alleen bestaat uit 175 km aan pistes, 83 liften en heeft een directe toegang tot de pistes van de Dolomiti Superski, dit gebied bestaat uit 12 dorpen. Met de Dolomiti Superski pas kan de wintersporter gebruik maken van meer dan 450 liften en 1200 km aan pistes. Zowel in de winter als in de zomer is het in Val Gardena zeer aangenaam.

Meer informatie over Val Gardena op www.valgardena.it. Val Gardena volgen: www.facebook.com/VGardena, www.twitter.com/VGardena


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italië

 

Reviews lezen over Italiaanse Dolomieten

Meer informatie over Italiaanse Dolomieten vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Italiaanse Dolomieten. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Italiaanse Dolomieten

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.