Toerisme in Lissabon blijft stijgen

Toerisme in Lissabon blijft stijgen

Lissabon trok afgelopen januari tot september ruim 11 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Voor Lissabon is dit een stijging van 6,2% ten opzichte van 2010. Deze cijfers maakte Turismo Lisboa recent bekend. De Portugeese stad blijft aantrekkelijk als bestemming voor reizigers door de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Stijging aantal overnachtingen

In de periode januari tot en met augustus steeg het aantal overnachtingen naar ruim zes miljoen. Een groei van ruim 7,8% vergeleken met dezelfde periode in 2010. Vanuit Nederland en België steeg dit aantal met 11,8% naar 273.484 overnachtingen. De mogelijkheid om voordelig te overnachten in viersterren hotels heeft zijn vruchten afgeworpen met een toename van 1,6 % aan overnachtingen in dit segment. Ook het aantal overnachtingen in vijfsterrenhotels steeg, met maar liefst 1,4%.

MICE Lissabon

Lissabon is ook een ideale bestemming voor MICE evenementen. Dit bewijst de 47ste editie van de European Association for the Study of Diabetes (EASD), het internationale congres over diabetes, dat in september meer dan 18.000 professionals naar de Portugese hoofdstad trok. Lissabon blijft een populaire keuze voor verschillende congressen en evenementen. In 2010 leverde dit de stad de achtste plaats op, in de ranking van de International Congress & Convention Association (ICCA).

Voor meer informatie kijk op www.visitlisboa.com


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Portugal

 

Reviews lezen over Lissabon

Meer informatie over Lissabon vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lissabon. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lissabon

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.