IJszeilen of paardrijden in Zuid-Tirol

IJszeilen of paardrijden in Zuid-Tirol

Behalve gewone wintersport activiteiten is het in Zuid-Tirol mogeijk om dit winterseizoen ook buiten de piste avontuurlijke activiteiten uit te voeren. Op de vakantieboerderijen van Roter Hahn in Zuid-Tirol worden onder andere begeleide paardrij tochten door de sneeuw georganiseerd, of schaatsen en ijszeilen op de Reschensee.

Paardrijden in de sneeuw

De ‘Steinerhof’ in Pfelders is een speciale paardenboerderij, waar zowel beginners als ervaren ruiters te paard kunnen genieten van het buitenleven. De Haflingers, waar op wordt gereden, zijn betrouwbare paarden. Behalve paardrijden in de sneeuw, kun je ook skiën of langlaufen en een sledetocht maken door de bossen.

Schaatsen en ijszeilen

IJszeilen en kitesailing op de dichtgevroren Reschensee en Haidersee is een bijzondere ervaring. Van december tot maart is het ijs stevig genoeg. Spectaculair is het zogenaamde ‘Parawin’ op ski’s of snowboard, waarbij je wordt voortgetrokken door een parachute. Op familieboerderij de ‘Stecherhof’ aan de rand van de Haidersee, in het hart van skiparadijs en langlaufgebied de Reschenpass, is een vakantie vol winterpret gegarandeerd. Op nauwelijks honderd meter van de boerderij zijn perfecte pistes, sleebanen, winterse wandelpaden en mooie off piste routes.

Après-ski of Jause

Na een dagje in de buitenlucht gaat niks boven een après-ski of ‘Jause’ in een van de vele gezellige boerencafés. Zuid-Tirol staat bekend om de fijne traditionele keuken. De boerencafés hebben allemaal heerlijke gerechten uit de streek op het menu staan. En op veel Roter Hahn boerderijen kun je knusse Stube workshops volgen of genieten van specialiteiten van de boerderij zelf, zelf gemaakt door de gastvrije boerin en haar familie.

Roter Hahn

Roter Hahn is specialist in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. Alle 1480 locaties zijn ‘werkende’ boerderijen, met elk zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren,andere op fruitteelt en wijnbouw. Allemaal zijn ze goed in de lokale gastonomie, veel van die producten zijn op de boerderij gemaakt.

Internet: www.roterhahn.it


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italië

 

Reviews lezen over Zuid-Tirol

Meer informatie over Zuid-Tirol vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Tirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuid-Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.