Driemaal scheepsrecht in operahuis Düsseldorf

Driemaal scheepsrecht in operahuis Düsseldorf

Düsseldorf is een van de meest toonaangevende culturele steden van Duitsland. Naast veel musea heeft de stad ook een mooi operahuis. Het Deutsche Opera am Rhein start in december met indrukwekkend programma; het eerste weekend van december zijn daar maar liefst drie premières: Rosini’s opera Il barbiere di Sivigla, het Ballett am Rhein Düsseldorf Duisburg danst de balletvoorstelling b.10 en een vernieuwde uitvoering van de opera Carmen Met vele voorstellingen in de maand december krijgt de kerstsfeer muzikale versterking. De VVV Düsseldorf heeft een speciaal verblijfsarrangement samengesteld onder naam ‘Düsseldorf a la Card’: een overnachting plus ontbijt in diverse hotels.

Düsseldorf premières

Vrijdagavond 2 december trapt de eerste première af met de opera De barbier van Sevilla van Gioacchino Rossini. Het blijft een van de meest frequent opgevoerde opera’s ter wereld, ditmaal onder leiding van dirigent Axel Kober en enscenering is in handen van Claus Guth die het verhaallijn naar het dierenrijk verplaatst, men is uitgedost als vlinder, hommel en vlieg naar ontwerpen van Christian Schmidt. Uitvoeringen tussen 2 december 2011 en 7 juli 2012.
Zaterdagavond 3 december is het de beurt aan het ballet am Rhein Düsseldorf Duisburg om te schitteren. De dansploeg staat sinds 2009 onder leiding van artistiek directeur en choreograaf Martin Schläpfer, door het vakblad ‘tanz’ als de choreograaf van 2010 uitgeroepen. In b.10 danst het gezelschap twee choreografieën van Martin Schläpfer, te weten het Drittes Klavierkonzert op muziek uit het pianoconcert van Alfred Schnittke gespeeld door pianist Denys Proshayev en Tanzsuite op muziek van Helmut Lachenmann. De derde choreografie is van de Tsjechische choreograaf Jirí Kylián op de Psalmensymfonie van Stravinsky. Voorstellingen vinden plaats tot en met 7 januari 2012.
De derde premier vindt plaats op zondagavond 4 december. Onder leiding van dirigent Axel Kober wordt de opera Carmen uitgevoerd. De opera van componist Georges Bizet is bewerkt door regisseur Carlos Wagner die grote nadruk legt op het Spaanse karakter van het stuk en heeft zich onder meer laten inspireren door werken van de Spaanse schilder Goya. Morenike Fadayomi vertolkt de rol van Carmen en Sergej Khomov, een tenor uit Odessa, neemt de rol Don José op zich. Voorstellingen vinden plaats van 4 december 2011 tot en met 4 juli 2012.
Het operahuis – in 2006 en 2007 grondig gerenoveerd – biedt plaats aan net geen 1300 bezoekers en ligt in het centrum van Düsseldorf aan de Heinrich-Heine-Allee.

Nadere informatie over de opvoeringen en de data op www.operamrhein.de. Toeristische informatie en hotelarrangementen op www.duesseldorf-tourismus.de.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.