Met ArkeFly naar Lefkas en Parga

Met ArkeFly naar Lefkas en Parga

Vanaf 2 mei 2012 breidt ArkeFly haar wekelijkse vluchten naar Griekenland uit. Er zal worden gevlogen op het Griekse deel Preveza, waardoor er 2 nieuwe Griekenland bestemmingen bereikbaar worden: Lefkas en Parga. Vakantiegangers kunnen zo kennis maken met het echte Griekenland.

Grieks onontdekt gebied

Opmerkelijk aan deze streek is, dat zij nog niet door massatoerisme is overspoeld. Op het Ionische eiland Lefkas treft de reiziger bekoorlijke dorpen, een groen glooiend landschap, grillige rotskusten en kleine, beschutte baaien met zandstranden. Aan de westkant van het eiland, dat overigens met een brug is verbonden met het vasteland, ligt het bekendste strand van Lefkas: Porto Katsiki. Dit mooie strand is vanuit badplaats Nidri per boot en met de auto bereikbaar. Lefkas is echt een watersporteiland. Sportievelingen kunnen zich uitleven met onder andere windsurfen en catamaranzeilen.

Eigen motorbootje

De meeste hotels van Holland International liggen in Nidri, aan de oostkust van het eiland. Een vakantie is hier zeer betaalbaar. Een prijsvoorbeeld: een 8-daags verblijf op basis van twee personen in appartement Madouri in Nidri is boekbaar vanaf 491 euro. Lefkas telt ook accommodaties met nét even iets extra’s. Vijf kilometer buiten Nidri ligt hotel Cleopatra. Bij een verblijf in dit hotel is een 15 pk motorbootje inbegrepen. Vakantiegangers kunnen met de ‘eigen’ boot op ontdekkingstocht, bijvoorbeeld naar het eiland Scorpios, van de bekende familie Onassis. Een 8-daags verblijf in Cleopatra begint bij Holland International bij 699 euro op basis van twee personen.

Parga

Preveza is ook het startpunt van vakanties naar de kustplaats Parga op het vasteland. De karakteristieke badplaats ligt tegenover Corfu, op een uur rijden van de luchthaven Preveza. Hier kloppen alle goede clichés. In de haven dobberen kleurrijk geschilderde vissersboten tegen een decor van witte huisjes, kleine stegen en sfeervolle familierestaurants. Vanaf de pier vertrekken boten naar stille stranden en het mooie eiland Paxos. Parga heeft bovendien een zeer bijzonder achterland met fraaie natuurgebieden en veel cultuurspots. Een voorbeeld zijn de eeuwenoude Meteora kloosters, hoog op de rotsen gebouwd, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een 8-daags verblijf met vier personen in appartement Aristidis Garden in Parga boek je bij Holland International vanaf 499 euro.

Seizoenen

In het hoogseizoen vliegt ArkeFly non-stop naar Preveza, buiten het hoogseizoen in combinatie met Corfu. Ook in het laagseizoen is deze streek de moeite waard. In mei, juni, september en oktober stijgt het kwik naar een aangenaam niveau met temperaturen tussen de 20 en 30 graden.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Griekenland

 

Reviews lezen over Griekenland

Meer informatie over Griekenland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Griekenland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Griekenland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.