Reizende gratis tentoonstelling Andere Gezichten van Amsterdam

Reizende gratis tentoonstelling ‘Andere Gezichten van Amsterdam’

De gratis tentoonstelling ‘Andere Gezichten van Amsterdam’ reist door de stad en is gedurende de hele maand november te zien in het stadsdeelkantoor West op het Bos en Lommerplein. De tentoonstelling heeft als thema ‘Culturele Ontmoetingsplaats Westerpark’. Bewoners en ondernemers kunnen zo verder kennis maken met hun eigen buurt en de historie en betekenis ervan voor de stad Amsterdam. Met het project ‘Andere gezichten van Amsterdam’ worden bezoekers uit binnen- en buitenland aangespoord om ook eens buiten het mooie stadcentrum te kijken. De gebieden die onderdeel uitmaken van dit meerjarige project zijn Westerpark, de Pijp, Oud West, Oostelijk Havengebied, Noord en de Plantage. Onderdeel van het project is deze reizende tentoonstelling. De interactieve tentoonstelling reist door alle zes buurten en bestaat uit een algemeen overzichtsdeel en een gedeelte volledig gewijd aan de desbetreffende buurt.

Historisch en modern

Het doel van de kleurrijke tentoonstelling is dat bewoners en ondernemers hun buurt nog beter leren kennen en verkennen. De bezoeker kan informatiemateriaal per gebied bekijken, zoals historisch filmmateriaal vanaf 1920 dat speciaal voor deze tentoonstelling is bewerkt of fotomateriaal voorzien van begeleidende teksten en mooie internetfilmpjes over het desbetreffende gebied. Op een openbare ontmoetingsplek wordt de bezoeker verleid tot het zien, voelen en beluisteren van de beschikbare informatie. De tentoonstellingsperiode bedraagt steeds vier weken per buurt en heeft een totale duur van zes maanden.

Gastheerschap voor toeristen in Amsterdam

Gastvrijheid is een belangrijke pijler om een toeristische promotiecampagne te laten slagen. Voor toeristen is het namelijk van essentieel belang dat zij in de zes gebieden op een gastvrije wijze door lokale ondernemers, culturele instellingen en bewoners ontvangen worden. Om deze gastvrijheid voor bewoners te stimuleren is de reizende tentoonstelling een goed instrument. Bewoners kunnen voor de promotie van hun gebied dan ook belangrijke ambassadeurs worden. Om het gastheerschap bij ondernemers en culturele instellingen in de gebieden nog meer te vergroten, gaat ATCB ook een cursus Gastheerschap aanbieden.

Deze interactieve tentoonstelling is georganiseerd door Amsterdam Toerisme & Congres Bureau en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam EZ, de verschillende stadsdelen, Rabobank Amsterdam en Stadgenoot.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.