Reykjavik en IJsland winnaar Lonely Planet Readers Choice award

Reykjavik en IJsland winnaar Lonely Planet Readers´Choice award

Ieder jaar komt Lonely Planet met een ´Best in Travel´editie, waarin zij hun tips geven omtrent beste landen en steden om in het daaropvolgende jaar naartoe te reizen. Daarnaast geven ze ook hun lezers de kans om te stemmen op de beste bestemming en stad voor 2012. Na honderden nominaties voor steden en landen en ruim 3000 stemmen voor de finalisten is de winnaar bekend. Het land gekozen voor de Best in Travel Readers´ Choice award 2012 is IJsland. De winnende stad voor de Best in Travel Readers´Choice award 2012 is Reykjavk.

IJslandse natuur in beweging

´IJsland heeft een fantastische natuur en in 2012 neemt de kracht van de natuur alleen maar toe met verhoogde vulkanische activiteit en een toename van het Aurora Borealis, het noorderlicht´, aldus de reden van de lezers van Lonely Planet. ‘Reykjavik is hip, cool en klein en heeft alles te bieden wat een grote metropool te bieden heeft. Goede hotels, culinaire hoogstandjes, bruisend nachtleven, bijzondere muziek en natuur zijn allen binnen handbereik. Daarnaast is het allemaal goed betaalbaar’.
In 2011 werd IJsland door Lonely Planet aanbevolen als top budget bestemming van dat jaar. Lees hier de toeristische tips van Verkeersbureaus in IJsland!


´Icelandair, sinds 1937 de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, is trots dat de thuisbasis door lezers tot nummer 1 bestemming van 2012 is gekozen´, zegt Manon ten Have, Sales & Marketing Manager Nederland. ´Het is een mooi begin voor de viering van ons 75-jarig bestaan in 2012‘.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van IJsland

 

Reviews lezen over IJsland

Meer informatie over IJsland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar IJsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van IJsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.