Wintersport nieuws Verkeersbureau Oostenrijk

Wintersport nieuws Verkeersbureau Oostenrijk

Deze winter zijn er vele evenementen in Oostenijk. Het verkeersbureau van Oostenrijk heeft ze voor u op een rij gezet.

Horsefeathers Pleasure Jam

11 – 13 november 2011, Schladming
Schladming, op duizelingwekkende hoogte boven zeeniveau, werkt tijdens de
Horsefeathers Pleasure Jam als een magneet op de fans van extreme sporten. Op
vrijdag laten de amateurs hun vaardigheden op de hellingen zien. In het weekend is het
de beurt aan de professionals om het publiek te verbazen. Entertainment met top-dj’s,
filmvertoningen, parties en concerten, voor een absoluut prima sfeer tot diep in de nacht. www.pleasurejam.com

Internationale Ski Countdown

24 november – 11 december 2011, Obertauern
Obertauern behoort tot de meest geliefde vakantieplaatsen van Oostenrijk en is ’s winters een hotspot voor skiërs en snowboarders. Met de Internationale Ski Countdown wordt de opening van het nieuwe skiseizoen gevierd met een gigantische sneeuwbar, vuurwerk, een openluchtfestival en een grote disco. www.obertauern.com

 

 

Jack Wolfskin Vierschansentoernooi

Innsbruck: 2 – 3 januari 2012, Bischofshofen: 5 – 6 januari 2012
De beste schansspringers ter wereld komen in Innsbruck en Bischofshofen bijeen voor de 3e wedstrijd van het Jack Wolfskin Vierschansentoernooi. www.4schansentournee.com

De Youth Olympic Games 2012 in Tirol

13 – 22 januari 2012 in Innsbruck
Voor de 3e keer, na 1964 en 1976, zal het Olympisch vuur weer in Tirol branden. Tijdens de eerste Olympische jeugdwinterspelen kunnen de 1.059 deelnemende atleten en atletes van 14 tot 18 jaar, die uit meer dan 70 landen komen, zich verheugen op een sportieve winterwereld in Tirol. www.innsbruck2012.com

Snow Arena Polo World Cup

12 – 15 januari 2012, Kitzbühel
De internationale Snow Arena Polo World Cup brengt de glamour van het polo naar Kitzbühel in Oostenrijk. Iedereen die met het standaard polospel vertrouwd is kan de grondbeginselen van sneeuwpolo gemakkelijk onder de knie krijgen – dezelfde paarden, dezelfde regels, dezelfde rondes. www.kitzbuehelpolo.com

De „Weiße Ring“ in Lech

14 januari 2012
De „Weiße Ring“ in Lech Zürs is de langste skiwedstrijd ter wereld en is zelfs voor professionals een uitdaging. Terwijl de deelnemers vechten om meters en seconden, genieten anderen ervan te kijken, erbij te zijn en aan te moedigen. Ca. 1.000 deelnemers vechten voor de winst. Iedereen die kan skiën mag aan de start verschijnen. www.derweissering.at

Alternatieve elfstedentocht op de Weissensee

24 januari – 4 februari 2012, Weissensee
Schaatsen is Nederland een volkssport. En omdat er in Nederland niet altijd optimale omstandigheden zijn om te schaatsen, reizen sinds jaren vele duizenden Nederlanders af naar de Weissensee in Karinthië. www.weissensee.com

Internationale Hahnenkamm Race

18 – 22 januari 2012
Er heerst er weer ‘Hahnenkamm-koorts’ in Oostenrijk. De beste skiërs ter wereld zullen in Kitzbühel bijeenkomen om het hoogtepunt van de wereldbekeragenda te vieren. De moeilijkste skipiste ter wereld zal absoluut zeker weer een uitdaging voor de deelnemers zijn. Sprongen tot 80 meter, steile hellingen tot 85% en snelheden tot 140 km/ uur. Minder dan twee minuten om het complete parcours van 3,3 kilometer af te leggen. Een hoogteverschil van 863 meter van start (1665 meter) tot finish (802 meter). Een gemiddelde snelheid van 103 km/uur. Dit is de moeilijkste skipiste ter wereld. www.hahnenkamm.com

FIS Wereldbeker alpineskiën mannen: Schladming

24 januari 2012, Schladming
De FIS wereldbekerwedstrijd alpineskiën voor mannen – ook bekend als de ‘nightrace’ – zorgt in het Oostenrijkse Schladming weer voor een 1-daags slalomevent. www.ski-weltcup-schladming.at

Jump & Freeze

februari 2012, Westendorf
Circa 100 deelnemers uit de hele wereld springen ieder jaar in een bekken met 300.000 liter ijskoud water! www.westendorf.at

Billabong Air & Style

4 februari 2012, Bergisel, Innsbruck
De beste snowboarders ter wereld komen voor de Air & Style show naar Innsbruck voor een enerverende wedstrijddag in het Bergisel outdoorstadion. Onder snowboarders is dit evenement berucht vanwege zijn reusachtige quarterpipe. Hoewel de grootste aandacht op het festival naar de meest bekende snowboarders ter wereld uitgaat, kunnen aanstormende talenten tijdens de Rookie Challenge hun indrukwekkende kunsten aan het publiek tonen. www.air-style.com

12e Austrian Masters Shred Down wedstrijd

9 – 11 maart 2012, Westendorf
Er is in Oostenrijk geen ouder, bekender en authentieker snowboardevenement te vinden dan de ‘Shred Down’ in Westendorf. “De legendarische freestyle-wedstrijd geldt in de scene als de meest innovatieve, grappigste en spectaculairste slopestyle wedstrijden van Europa en wordt dit jaar voor de tweede keer verbonden aan de Oostenrijkse kampioenschappen in de categorie slopestyle”, aldus snowboardlegende en plaatselijke held Reinhard ‘Gogo’ Gossner, die medeoprichter is van het evenement en dit met zijn ‘Shredheadz’ organiseert. www.westendorf.at

Snow Jazz Gastein

16 – 25 maart 2012, Bad Gastein
De bergen zijn deze lente in een andere ‘Sound of Music’ gehuld. Het ‘Edelweiss’ van Maria maakt in Bad Gastein plaats voor soulritmes tijdens het Snow Jazz Gastein. www.jazz-im-saegewerk.org

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.