Zonnig en sneeuwzeker in de Italiaanse Dolomieten

Zonnig en sneeuwzeker in de Italiaanse Dolomieten

Voor zonaanbieders is de Italiaanse Skiarena Carezza – Karersee het geheime ontmoetingspunt: met gemiddeld 8 zonuren per winterdag behoort het skigebied tot de zonnigste skigebieden van Zuid-Tirol. En met maar liefst 170 sneeuwkanonnen zit het met de sneeuwzekerheid aan de voet van de Rosengarten ook wel goed. Het zonnige Zuidtiroler skigebied van het familievriendelijke dorp Welschnofen- Karersee in het UNESCO Werelderfgoed Dolomieten heeft komende winter weer veel nieuws te bieden.

Skiarena Carezza-Karersee

Skiarena Carezza-Karersee tussen Rosengarten en Latemar is makkelijk bereikbaar, het ligt op slechts 20 minuten rijden van de autosnelwegafslag Bozen Nord. Vanuit het kindervriendelijke Welschnofen brengt de bergbaan de wintersporters comfortabel en snel van het op 1.200 m hoogte liggende dorp het skigebied in. De pistes gaan tot een hoogte van 2.350 m en zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren skiërs. Via de mooie dalafdeling kan tot in centrum van het dorp terug geskied worden. Het skigebied heeft een gondelbaan, 7 stoeltjes- en 8 sleepliften. Voor kinderen zijn er 2 skibanden. De 40 uitstekend geprepareerde pistekilometers in verschillende moeilijkheidsgradaties bieden vanaf de seizoenstart op 2 december a.s. mogelijkheden voor skiën, carving, snowboarden en telemarken op het hoogste niveau. Voor afwisseling zorgt het prachtige loipennet, de vele kilometers winterwandelwegen, diverse sleetjesbanen en het nieuwe Snowpark bij de Christomannos. De hele winter is er een avontuurlijk avondprogramma met o.a. iedere woensdag en vrijdag nachtskiën en nachtrodelen.

 

 

Kindvriendelijk skigebied

Nieuw voor kinderen is de spannende „Kinderskitour König Laurin“, een sprookjesavontuur op de sporen van Koning Laurin en de mystieke sagenwereld. Vanaf 12 januari 2012 organiseert de skischool iedere woensdagmiddag om 14.00 uur voor kinderen tussen 5 en 14 jaar twee geheimzinnige bosafdalingen, avontuurlijke pisten en spannende vertellingen.

Volle evenementenkalender

Evenementen van wereldklasse zijn er in het seizoen 2011/2012 volop in de Skiarena Carezza-Karersee: om te beginnen met een actievol LG Snowboard Fis World Cup weekend van 2 tot en met 4 december met een feesttent op de Karerpass. Die ultieme demoshow met Koning Laurin en de 7 dwergen, nostalgische Telemark, Freestyle Jumps, spannende demonstraties van de skischolen Karersee en Rosengarten, een sneeuwcatshow en vuurwerk zijn er in op 8 dinsdagen vanaf 27 december. In januari 2012 staan Sportler Carezza Telemark Festival op 14 en 15 januari en een week later op 22 januari de Südtirol 1 Skischultag op het programma. Veel actie en spanning biedt het snelheidsrecordevenement Speedking 2012 op 1 maart.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italië

 

Reviews lezen over Italië

Meer informatie over Italië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Italië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.