Veel Luwe Smultour IJsselvallei officieel van start

Veel Luwe Smultour IJsselvallei officieel van start

De tweede Veel Luwe Smulroute – door de IJsselvallei – werd sinds 10 september al door tientallen fietsers gereden, maar ging officieel van start op donderdag 22 september. Toen gaf Jan van Muyden, wethouder van de gemeente Voorst, op passende wijze het startsein bij het Hof van Twello.

Veluws bureau voor Toerisme

In een bevlogen speech benadrukte Van Muyden het belang van streekproducten voor de regio. Niet alleen om het gebied een economische impuls te geven, maar óók om de consument meer bewust te maken van de herkomst van voedingsmiddelen. Kortom: ‘Waarom producten van ver halen als ze ook dichtbij verkrijgbaar zijn?’ Na deze woorden stapte Jan van Muyden op de hometrainer voor een heus pedalenduel met René Holm, directeur van het Veluws Bureau voor Toerisme, die hem aansluitend in zijn dankwoord met de overwinning feliciteerde.

Fietsend genieten van de Veluwse natuur

Al fietsend genieten van de Veluwse natuur én tegelijk proeven van eerlijke Veluwse streekproducten. Dat is het concept van de Veel Luwe Smultour. De tweede Smultour, de IJsselvalleiroute, is 38 kilometer lang en leidt door een bijzonder natuurgebied in het oostelijke deel van de Veluwe. De route voert over idyllische landweggetjes, door pittoreske dorpen en langs de mooiste plekjes aan de IJssel.

Onderweg zijn er vijf verschillende pleisterplaatsen. Deelnemers kunnen hier afstappen om even bij te komen én te genieten van pure Veluwse seizoensproducten. Stuk voor stuk vervaardigd door gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk krentenbrood van Bakkerij Bril, een fruitig glaasje sap van Hof van Twello, gekonfijte cranberries geteeld door boerderij De Kolke, smakelijke blokjes Wilpenaer kaas gemaakt door Boerderij Den Hoek en een lekker kopje koffie met koek bij Museumcafé De Kribbe.

Maar het blijft niet alleen bij proeven. Bezoekers zijn ook van harte welkom om lekker rond te struinen op de bedrijven en met eigen ogen te zien waar, hoe en door wie de producten gemaakt worden. Dit maakt de Veel Luwe Smultour tot een belevenis voor jong en oud!

Veel Luwe

In de Veel Luwe Smultour werken vijf bedrijven samen die zijn aangesloten bij Veel Luwe, het paraplumerk voor streekproducten van Veluwse bodem. Veel Luwe-producten ademen de sfeer uit van tijd en aandacht, van duurzaamheid en kwaliteit. Ze zijn lekkerder, groener, mooier. Eerlijker vooral. Daar zijn we trots op! Veel Luwe is een initiatief van het Veluws Bureau voor Toerisme.

Openingstijden deelnemende bedrijven

De route kan van maandag tot en met zaterdag elke dag tussen 9.00 en 17.00 uur worden gefietst.
Op zon en feestdagen gesloten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Niet alle bedrijven zijn echter elke dag of de gehele dag open. Indien bij aankomst één van de bedrijven gesloten is, ontvang je een consumptie bij één van de andere afstapplaatsen. Dinsdag, vrijdag en zaterdag zijn de beste dagen om te fietsen (dan zijn alle bedrijven open). Kijk voor de openingstijden op www.veelluwe.nl.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn en Veluwe

 

Reviews lezen over de Veluwe

Meer informatie over de Veluwe vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar de Veluwe. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.