Oktober Mergelmaand 2011

Oktober Mergelmaand 2011

In de maand oktober staat geheel Valkenburg in het teken van mergelarchitectuur en ondergrondse gangenstelsels oftewel ‘Oktober Mergelmaand 2011’. Een grote verscheidenheid aan activiteiten biedt iedereen de mogelijkheid om meer te weten te komen over dit unieke stukje Zuid-Limburgse geschiedenis!

Bijzondere ‘mergel’ activiteiten

Tijdens ‘Oktober Mergelmaand 2011’ kunnen bezoekers van het mergelstadje Valkenburg deelnemen aan meerdere bijzondere mergelactiviteiten. Zo zijn er exposities en lezingen in het ‘Museum Land van Valkenburg, is er een heus ‘Mergelfestival’ met een tentoonstelling van mergelbeelden en zijn er mergelworkshops in de Fluweelengrot. Erg bijzonder verder is het maken van Europa’s grootste ondergrondse kerststal van zand door zandcarvers in de Wilhelminagroeve. Bezoekers kunnen hier getuige zijn van de weg die de zandcarvers zullen bewandelen om de ondergrondse kerstgroep in zand te carven.

Wandelingen en rondleidingen

Noemenswaardig is de culinaire ‘Amuse’z-Vous wandeling in Valkenburg -langs diverse monumentale panden uit mergel- met een drietal “grot” amuses voor onderweg. Een rondleiding ‘Vestingstad’ en een archeologische wandeling behoren ook tot de mogelijkheden.
Voor de echte wandelliefhebber vindt er op 2 oktober een mergelwandeling plaats van 7, 14 of 21 km langs bovengrondse ‘mergelcultuur’.

Beleef de Mergel

Diverse exploitanten van onderaardse gangenstelsels bieden de hele maand oktober bijzondere recreatieve activiteiten aan, die zij speciaal voor de ‘Oktober Mergelmaand 2011’ organiseren. Wat te denken van: Halloween in de grotten, een lampionnenoptocht of de speciale belevingstocht met grotbiken en blokbreken in de Sibbergroeve.

Een overzicht van alle activiteiten vindt u in de gratis Oktober Mergelmaand flyer 2011. De flyer is o.a. verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkel Valkenburg, Fluweelengrot, het Museum land van Valkenburg en ook te downloaden via www.vvvzuidlimburg.nl of www.mergel.nu

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Valkenburg

 

Reviews lezen over Valkenburg

Meer informatie over Valkenburg vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Valkenburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.