Vaccinatiecentrum Nederland opent vestiging in Amsterdam

Naast Utrecht en Leusden kan men vanaf oktober 2011 ook in Amsterdam een afspraak maken voor de reizigersspreekuren van Vaccinatiecentrum Nederland. Op het Tenniscentrum Buitenveldert, aan de Van der Boechorststraat 38, kan men terecht voor een persoonlijk reizigersadvies en de benodigde vaccinaties.

Risicolanden ook dichtbij

Ieder jaar reizen veel Nederlanders voor hun werk, vakantie of familiebezoek naar landen waar het risico bestaat om infectieziekten op te lopen, zoals bijvoorbeeld Hepatitis A of B, Gele koorts, Buiktyfus, Difterie, Tetanus, Cholera of Malaria. Niet alleen bij een bezoek aan (sub)tropische landen in bijvoorbeeld Azië of Afrika loopt men dit risico, maar ook in landen veel dichter bij huis is er kans op besmetting. Daarom wordt voor landen als Egypte, Turkije en Marokko, maar ook voor bijvoorbeeld Kroatië, vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Een goede bescherming tegen deze ziektes vermindert het risico op besmetting aanzienlijk of helemaal. Op de website vacned.nl staat een overzicht van alle risicolanden.

Last minute vaccinatie

Het is belangrijk om 6 tot 8 weken voor vertrek naar een risicoland een afspraak te maken voor een persoonlijk reizigersadvies en vaccinatie. Toch geldt ook in het geval van last minutes, dat het nuttig is om alsnog de benodigde inentingen te halen. In veel gevallen vergoedt de zorgverzekering dit reizigersadvies en de vaccinaties.

 

 

Afspraak maken voor vaccinatie

Een afspraak voor een reizigersadvies in Amsterdam, Utrecht of Leusden kan men eenvoudig maken op vacned.nl of via het call center van Vaccinatiecentrum Nederland: 030-6774855.

Tip van verkeersbureau

Neem ook altijd een Eerste Hulp setje mee op reis. Die komt altijd van pas!

Comments are closed.