Chocolade festival Zutphen

Nieuws van VVV Zutphen over Chocolade festival Zutphen

Op zondag 18 september zal Huub Janson van bonbonatelier Janson, een poging doen om het grootste chocolade mozaïek van de wereld te maken en daarmee hopelijk ook een vermelding in het Guinness book of records te verdienen. Het is de bedoeling dat het ruim 21 vierkante meter wordt, bestaande uit 17.500 melk, pure en witte chocolade domino steentjes. De onthulling is om 12 uur in de Burgerzaal van het oude stadhuis van Zutphen en is gelijk de opening van het chocolade festival.

Wereldrecordpoging chocolademozaïek

Op zaterdag 17 september wordt er al begonnen met de opbouw van het mozaïek van 175 kg chocolade. Dit zal de gehele dag duren en zal ook voor het publiek te volgen zijn want de burgerzaal is dan open. De opzet van dit huzarenstukje is om Zutphen op de kaart te zetten, letterlijk en figuurlijk. De steentjes worden vanaf half een zondagmiddag in porties verkocht en de gehele opbrengst gaat naar het KWF kankerfonds. het oude record staat op 18,35 m2 en is op 14 februari gevestigd door SwissChocolate in Zwitserland.Naast het grote chocolade mozaïek zal Zutphen bol staan van chocolade. Na 9 jaar is het evenement uitgegroeid tot het grootste chocoladefestival van Nederland, waarbij de toegang gratis is en veel te zien en te proeven valt. Zo zijn er diverse chocolatiers uit het land die ieder op hun manier laten zien hoe bonbons gemaakt worden, een kok demonstreert dat koken en chocolade heel goed samen gaan en er kan wijn geproefd worden met chocolade. Verder zijn er chocolade fonteinen en is er chocolade bier bij de Stadsbrouwerij. Dichters hebben poëzie over chocola en kinderen kunnen hun eigen gedichtje maken met chocoladelettertjes. Er zijn beeldhouwers en kunstschilders die voor deze dag alleen maar chocolade gebruiken. Voor de kinderen is er een schoonheid salon en kunnen zij hun eigen schilderijtje maken en opeten.

Dit is maar een greep uit de activiteiten die allemaal in de historische binnenstad van Zutphen te zien en te doen zijn.Het begint om 12:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Voor meer informatie, kijk op de website www.chocoladefestival-zutpen.nl

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zutphen

 

Reviews lezen over Hanzestad Zutphen

Meer informatie over Zutphen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zutphen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.