Lissabon in 7 dagen

Lissabon in 7 dagen

Lissabon is de ideale bestemming voor een citytrip. Zonnig, gastvrij, historisch en modern, alle elementen zijn aanwezig om de vakantie onvergetelijk te maken. Lissabon is één van de mooiste bestemmingen in Europa waar in 7 dagen heel wat te beleven valt.

Dag 1: Bezoek de historische wijk Belém

Belém is een van de populairste en historische wijken in Lissabon. Hier kunt u genieten van de verschillende paleizen, traditionele huizen, monumenten en musea. Bezoek het klooster ‘Mosteiro dos Jerónimos’ dat een mooi voorbeeld is van Manuelijnse architectuur en ga verder naar de toren van Belém. Dit is één van de belangrijkste toeristische attracties in de Portugese hoofdstad. Wanneer u Belém bezoekt is het proeven van de beroemde roompasteitjes ‘pastel de nata’ bij de ‘Casa Pastéis de Belém’ een must. Hier worden ze warm gegeten en bestrooid met kaneel en poedersuiker.

Dag 2: Parque das Nações, een moderne wijk in Lissabon

De wijk Parque dos Nações is een moderne wijk die speciaal voor de wereldtentoonstelling Expo 98 werd gebouwd. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden zoals meer dan 55 openbare kunstwerken te bewonderen. Parque dos Nações is uitgegroeid tot een modern en geliefd stadsdeel van Lissabon met appartementsblokken in de vorm van scheepszeilen, kleurrijke fonteinen, expositieruimtes, restaurants, een modern casino en nog veel meer. Dit gedeelte van Lissabon is ook absoluut een bezoekje waard.

Dag 3: Bezoek het São Jorge Kasteel in de wijk Alfama

Met zijn smalle straatjes en adembenemende uitkijkpunten is de wijk Alfama doordrenkt van geschiedenis. In deze middeleeuwse wijk, die gebouwd werd op een solide rotsheuvel zijn er verschillende restaurants te vinden die heerlijke typische Portugese gerechten bieden. Muziekliefhebbers kunnen in deze wijk ook genieten van Fado concerten die hier vaak plaatsvinden. Daarnaast mag een bezoek aan de bekende São Jorge kasteel niet ontbreken. Vanaf hier heeft u een prachtig panorama over Lissabon en de rivier de Taag.

Dag 4: Verken de wijken Baixa Pombalina, Chiado en Bairro Alto

De Baixa Pombalina in Lissabon begint bij de Portugese Arc de Triomphe ‘Arco da Rua Augusta’ en bevindt zich tussen de pleinen Terreiro do Paço, Rossio, Praça da Figueira en vlakbij de rivier de Taag. Deze wijk kenmerkt zich door de straten die in rechte lijnen zijn aangelegd en staat bekend als een chique buurt met verschillende winkels. De volgende stop is de artistieke wijk Chiado waar verschillende designer shops, ateliers, kunstgallerijen, musea en theaters te vinden zijn. Het café ‘A Brasileira’ is hier haast niet te missen, want voor de deur staat het bekende bronzen beeld van de dichter Fernando Pessoa. Het standbeeld van de dichter Luis de Camões, het Trindade, São Luiz en São Carlos theater (het enige opera theaters in Portugal), het Carmo klooster en de Santa Justa lift zijn een aantal hoogtepunten die de wijk Chiado kent.
Na een geweldige wandeling in Lissabon kunt u de dag feestelijk afsluiten in de wijk Bairro Alto. Deze wijk staat bekend als woon-, winkel- en uitgaanscentrum voor de hippe inwoners in Lissabon. Ook op de straten en pleinen is ‘s nachts veel uitgaanspubliek waardoor de Bairro Alto één van de leukste gebieden is om uit te gaan in Lissabon.

Dag 5: Ontdek Lissabon met tram 28

Het beeld van de oude tramstelletjes die door de nauwe straten tot op de heuvels van Lissabon klimmen, is wereldberoemd. Voor een ritje met een dergelijke tram waarbij bijna de gehele stad wordt doorkruist, is tram 28 een aanrader. Deze tram kan het beste genomen worden vanaf het plein Martim Moniz. De tram laat u vervolgens de straatjes van Alfama zien, en daalt af naar de benedenstad om vervolgens te klimmen naar Bairro Alto en de wijk Prazeres. Bijna alle grote bezienswaardigheden van Lissabon liggen langs het parcours, zodat u binnen een mum van tijd een goed beeld krijgt van de highlights die Lissabon te bieden heeft.

Dag 6: Treed in de voetsporen van de dichters Fernando Pessoa en José Saramago

De dichter Fernando Pessoa is één van de belangrijkste dichters van de Portugese literatuur die zich voor zijn werk liet inspireren door de stad Lissabon waar hij is opgegroeid. Het café ‘A Brasileira’ was één van zijn lievelingsplekken. Tegenwoordig is dit café nog steeds favoriet onder intellectuelen en studenten van de kunstacademie.
Het stadspaleis ‘Casa dos Bicos is één van de meest opmerkelijke gebouwen in Portugal, dankzij haar opvallende en merkwaardige gevel die gedecoreerd is met vooruitstekende piramidevormige, spitse stenen. Omdat de schrijver José Saramago de Nobelprijs voor literatuur won in 1998 werd het paleis gekozen als locatie voor de gelijknamige stichting. De as van de schrijver bevindt zich onder een eikenboom die voor het ‘Casa dos Bicos’ staat.

Dag 7: Zwijmel weg in de romantische wijk Sintra

Vanaf het treinstation Rossio rijdt de trein in 45 minuten langs 15 haltes naar Sintra op de top van de heuvel. Sintra, een romantische wijk gelegen aan de rand van Lissabon, biedt een mooie mix aan monumenten, bergen en de zee. Hier kunt u ook de heerlijke ‘queijadas de Sintra’ (kaaspasteitjes) proeven die in heel Portugal bekend zijn. Het historische stadscentrum van Sintra staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit een labyrint van steile, nauwe straatjes waar kleine winkeltjes en prachtige oude vorstelijke huizen staan. Sintra staat vooral bekend om haar paleizen. Het paleis Paço Real, Palácio Nacional da Pena, Palácio de Monserrat en het Moorse kasteel ‘Castelo dos Mouros’, de verschillende tuinen en het speelgoedmuseum ‘Museu do Brinquedo’ zijn absolute must-see’s tijdens een bezoek aan deze mooie buitenwijk.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Portugal

 

Reviews lezen over Lissabon

Meer informatie over Lissabon vindt u op Zoover.nl . Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lissabon. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.