Curaçao populairste Caribische eiland

Curaçao populairste Caribische eiland

Het Nederlandse deel van het Caribisch gebied blijft onverminderd populair bij Nederlandse vakantiegangers. Beoordelingssite Zoover deed onlangs onderzoek en concludeerde dat Curaçao verreweg het populairste eiland is. De belangstelling voor Curaçao steeg met maar liefst 20%. Ook de andere eilanden mochten zich verheugen in een stijgende belangstelling van de Nederlandse vakantieganger.

Absolute aantallen

Ook deed Zoover een onderzoekje naar de absolute aantallen. In 2010 bezochten tussen 1 mei en 15 juni 69.788 bezoekers de Curaçao site op Zoover. In 2011 waren dat er in diezelfde maanden maar liefst 95.561. Aruba ging van 18.721 bezoekers naar 21.768. Bonaire van 9.716 naar 13.904 en Sint Maarten van 1.852 naar 2.429.


 

Heerlijke vakantiebestemming

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en is het middelste van de Benedenwindse Eilanden in de Caribische Zee. Je kunt er fantastisch duiken, snorkelen, wandelen en fietsen. Willemstad staat met haar historische gebouwen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Sinds 10-10-10 zijn Curaçao, Aruba en Sint Maarten zelfstandig binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, Saba en Sint Eustatius werden als speciale gemeenten opgenomen bij Nederland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Curaçao

 

Reviews lezen over Curaçao

Meer informatie over Curaçao vindt u op Zoover.nl . Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Curaçao. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.