Zomer kermis in Dusseldorf

Zomer kermis in Dusseldorf

Wat 110 jaar geleden begon als een feesttent met enkele attracties is uitgegroeid tot een kermis van indrukwekkend formaat. Jong en oud komen massaal af op de ‘grootste kermis langs de Rijn’ – zoals het 10-dagen durende feestspektakel door de VVV in Düsseldorf ook wel genoemd wordt. Kermisattracties, biertenten, reuzenrad, achtbanen en andere waaghalzen attracties die in een modern attractiepark niet zouden misstaan bieden bezoekers een grote keuze aan vermaak.

Feest in Dusseldorf

Het vindt dit jaar plaats van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli. Het kermisterrein beslaat een oppervlakte van maar liefst 165.000m² langs de oever van de Rijn. Afgelopen jaar bezochten zo’n 4 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland de kermis. Wie van vuurwerk houdt moet de kermis vrijdagavond 22 juli bezoeken: vanaf 22.30 uur wordt de hemel spectaculair verlicht. Traditioneel is de maandag tijdens de kermis ‘Pink Monday’; homo’s en lesbiennes bezoeken dan in grote aantallen de kermis, een attractie op zich. VVV Düsseldorf biedt een speciale kermisarrangement aan met overnachting in een 3 – of 4 sterren hotel. Meer informatie op www.visitduesseldorf.de.

Pink Monday

Pink Monday kan letterlijk vertaald worden want traditioneel kleurt de maandag roze. Tienduizenden homo’s en lesbiennes bezoeken het feestterrein dat voor de gelegenheid met roze ballonnen versierd wordt. Ook talrijke bierbrouwerijen grijpen het evenement aan om hun Altbier aan de man te brengen. In meer dan 42 tenten wordt het gerstenat getapt en er zijn optredens van bands en DJ’s.

Zomerkermis vorig jaar

Bereikbaarheid Düsseldorf

De VVV Düsseldorf adviseert om met de trein naar Düsseldorf te reizen. Vanaf het centraal station vanDüsseldorf is het kermisterrein met de metro in 6 minuten te bereiken. Tevens pendelt er een veerboot tussen het centrum en het kermisterrein aan de overzijde van de Rijn. Het Kermisarrangement met overnachting en ontbijt, gratis rit in de het reuzenrad, een Düsseldorf WelcomeCard en infopakket is er vanaf €52,- per persoon voor een tweepersoons kamer.

De Kermis is geopend van maandag tot en met vrijdag vanaf 14.00 uur tot middernacht, zaterdag van 13.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur.

Vanuit Nederland is Düsseldorf met de ICE trein snel bereikbaar. Wie met eigen auto gaat wordt via parkeerborden naar het parkeerterrein van het beursgebouw geleidt en met pendelbussen naar het kermisterrein gebracht.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Dusseldorf

 

Reviews lezen over Dusseldorf

Meer informatie over Dusseldorf vindt u op Zoover.nl . Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Dusseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.