Beste plekjes van Groot-Brittannië

Beste plekjes van Groot-Brittannië

Het Britse Verkeersbureau maakte de winnaars bekend van de beste straten in Groot-Brittannië. Toeristische experts, journalisten en publiek werd gevraagd te stemmen op hun favoriete plek in het kader van de Google Street View Awards. De titel voor hipste straat ging verrassend genoeg niet naar een straat in Londen maar naar South Shore Road in Gateshead, vlakbij Newcastle Upon Tyne. Het aanbod aan hedendaagse kunst, muziek, eten en het prachtige uitzicht op de rivier de Tyne gaven de doorslag.

Romantiek & shoppen

Copse Hill Road in Lower Slaughter, onderdeel van de Cotswolds werd gekozen tot ‘meest romantische straat’. Met name de prachtige architectuur, mooie doorkijkjes, de romantische sfeer en de aanwezigheid van sfeervolle restaurants en hotels werden geroemd. Shopliefhebbers kunnen volgens de meer dan 20.000 stemmers het beste naar Alnwick in Northumberland afreizen, dat in de buurt van de Schotse grens ligt. De straat Bondgate Within werd namelijk winnaar in de categorie ‘beste winkelstraat’.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Groot-Brittannië

 

Reviews lezen over Groot-Brittannië

Meer informatie over Groot-Brittannië vindt u op Zoover.nl . Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Groot-Brittannië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.