Reizen naar de USA neemt toe

Reizen naar de USA neemt toe

Op basis van cijfers van het ‘Office of Travel and Tourism Industries’ (het Verkeersbureau van Amerika) welke zojuist door het U.S. Department of Commerce zijn bekend gemaakt blijkt dat Nederlandse bezoekers een stijging van maar liefst 18,9% laten zien in de maand maart 2011 ten opzichte van maart 2010. Over het eerste kwartaal 2011 brengt dit de stijging van ‘arrivals’ op 7%.


Nederland belangrijke markt voor de USA

Nederland handhaaft zich hiermee in the ‘top-20’ van belangrijke markten op een keurige 15de plaats. In deze zelfde lijst valt op dat Duitsland bijna 12% minder bezoekers heeft gebracht en Groot Brittannië de dalende trend van 2010 voortzet en 4% achter loopt op 2010.

Stijging in zakenreizigers naar Amerika

Wat verder opvalt is dat de toename van ‘arrivals’ vanuit Nederland volledig op het conto komt van de zakelijke reiziger: tot en met 31 maart nam deze groep toe met 28% terwijl de ‘leisure traveler’ gelijk bleef aan 2010. Het aandeel zakelijk verkeer vanuit Nederland over het eerste kwartaal bedroeg 32,6%.

Download de informatie in Excel
USA Top 20 landen
USA Top 20 business versus Pleasure

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amerika

 

Reviews lezen over Amerika

Meer informatie over Amerika vindt u op Zoover.nl . Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amerika. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.