Win een weekend naar Wenen

Win een weekend naar Wenen

Het verkeersbureau van Wenen lanceert een nieuwe campagne waarmee het wil laten zien dat het een hippe en trendy stad in Oostenrijk is waar veel gebeurt. Onderdeel van de campagne zijn kunststof ligbanken die neergezet zijn op een centraal plein in Wenen, het zogeheten MuseumsQuartier.


Populaire ontmoetingsplek

Sinds het plaatsen van de banken in 2002 zijn deze één van de populairste ontmoetingsplekken voor inwoners van Wenen geworden. Ieder jaar mogen de bewoners via internet stemmen welke kleur hun Enzis moeten krijgen. De ligbanken – Enzis genoemd naar MuseumsQuartier marketingdame Daniela Enzi – maken nu een toer langs Europese steden: op deze wijze wil het verkeersbureau van Wenen graag laten zien dat zij ook een moderne en trendy stad is.

De Enzis bank in Wenen

Enzis in Den Haag

Van 5 tot en met 24 juni staan de opvallende gele hangbanken op Het Plein in Den Haag. Er staan er acht die gebruikt kunnen worden als leesbank, lunchplek, zit- of ligbank. Op 5 juni en de twee opeenvolgende weekenden delen promotieteams flyers uit. Op 9, 10, 11 juni en op donderdag 23 juni 2011 (koopavond) wordt er een ‘silent disco’ georganiseerd: er worden koptelefoons uitgedeeld waarop muziek beluisterd kan worden zodat anderen geen overlast ondervinden. Deze zijn met een id-kaart verkrijgbaar bij restaurant Luden die in het kader van de Weense weken ook enkele specialiteiten serveert waaronder Wiener Schnitzel en Wiener Melange met Apfelstrudel.

Win een weekend naar Wenen met het Facebook spel

Gekoppeld aan de toer is een ‘Bouw een Enzi’ Facebook spel waarmee een weekend voor twee naar Wenen te winnen is. Nadere informatie op Wienzi en TouristBoard.

Meedoen aan het spel kan ook als men lekker ligt de loungen op de geelgekleurde Enzis op het Plein want van 5 juni tot en met 24 juni is er gratis draadloos internet beschikbaar. De meubelstukken doen de steden Madrid, Den Haag, Innsbruck, Bregenz, Salzburg, Klagenfurt, Linz en Graz aan en worden op prominente pleinen gestald. 

 

Meer informatie bij de VVV en Verkeersbureaus in Oostenrijk

 

Reviews lezen over Wenen

Meer informatie over Wenen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Wenen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.