Via Culinaria introduceert 7 culinaire wandelroutes Salzburgerland

Via Culinaria introduceert 7 culinaire wandelroutes Salzburgerland

Het verkeersbureau van Salzburgerland heeft allerlei culinaire trekpleisters verzameld in een boekje; “Via Culinaria”. De tweede editie van Via Culinaria biedt 7 culinaire wandelroutes die kriskras door zowel de stad als door de regio Salzburgerland lopen. Aan de route liggen 200 geselecteerde culinaire adressen zoals sterrenrestaurants waarvan 12 met Michelin ster, 21 almen en bioboeren, 15 banketbakkers en 21 horecabedrijven met regionale keuken.

7 gastronomische themaroutes in Oostenrijk

De populaire Via Culinaria toont de veelzijdigheid van de regionale Salzburgse producten en combineert de vakantie in het SalzburgerLand op unieke wijze met gastronomie. Dankzij het unieke en veelzijdige aanbod aan sterrenrestaurants, almen, bioboeren, levensmiddelenproducenten en gastronomische mogelijkheden kan men op de Via Culinaria het hele jaar door genieten. Nu, 2 jaar na dato, is er weer een nieuwe uitgebreide brochure.De inhoud van de 2e oplage van de Via Culinaria bevat zorgvuldig geselecteerde gastronomische locaties, die stuk voor stuk zijn getest door een culinair journalist uit Salzburg. Het aantal sterrenrestaurants is in de afgelopen jaren gestegen. Het SalzburgerLand telt nu in totaal 105 sterren, verdeeld over verschillende restaurants. Alleen al de gastronomische route voor fijnproevers werd uitgebreid met vier nieuwe adressen. Ook nieuw zijn de Via Culinaria vakantiepakketten, die voor iedere Salzburgse regio zijn te boeken, evenals het touraanbod van een 1- of 3-daagse verkenningstochten van de Via Culinaria.

Informatie en reserveringen Via Culinaria

De nieuwe, bijgewerkte gids “Via Culinaria” geeft een goed overzicht van de zeven gastronomische routes en alle culinaire mogelijkheden en hoogtepunten van de Salzburgse regio’s en is incl. een wegenkaart met alle adressen van de gastronomische locaties. De gids bevat bovendien excursiedoelen, bezichtigingstips, achtergrondverhalen, vakantiepakketten, touradviezen en contactgegevens van alle Via Culinaria ondernemingen en is gratis te bestellen op www.via-culinaria.com

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Salzburgerland

Comments are closed.