Hiken en biken in Graubünden, Zwitserland

Hiken en biken in Graubünden, Zwitserland

Een blik op de kaart van Graubünden, vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland, doet het hart van menig fiets- en wandelliefhebber sneller kloppen. Met in totaal meer dan 4.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes en meer dan 10.000 kilometer aan wandelpaden is er voor iedere vakantieganger wel iets te vinden.

Klaar voor de zomer: de Walserweg

Afgelopen zomer is de nieuwe Walserweg geopend. Deze nieuwe langeafstandsroute heeft een lengte van meer dan 300 kilometer en bestaat in totaal uit negentien etappes, waarvan een groot deel door Graubünden voert. De route gaat over historische wegen, door alpiene landschappen en langs karakteristieke Walser dorpen in Graubünden. Ieder startpunt van de negentien etappes van de Walserweg is goed bereikbaar middels het openbaar vervoer, dit maakt het mogelijk in iedere gewenste plaats langs de Walserweg te starten. De losse etappes zijn vrij te combineren. Enkele startplaatsen zijn Arosa en Klosters.

Flims: De Zwitserse Grand Canyon

Bij Flims in het noorden van Graubünden ligt de Rijnkloof, een natuurfenomeen dat ook wel de ‘Zwitsere Grand Canyon’ genoemd wordt. Vanaf 2011 is het mogelijk op een bijzondere manier van dit indrukwekkende landschap te genieten. Bij het station van Trin, ten oosten van Flims, is een nieuwe hangbrug voor wandelaars en fietsers geplaatst. Deze verbindt beide kanten van de kloof met elkaar. Daarnaast zijn er sinds kort ook drie uitzichtplatformen geplaatst langs de kloof waar wandelaars kunnen uitrusten en van een adembenemend uitzicht genieten. De Rijnkloof is te bereiken door vanaf Chur de Rhatische Bahn naar Ilanz of de Postauto naar Flims Waldhaus te nemen. Deze rit duurt een half uur.

Op de elektrobike door Viamala

In Viamala is het nu mogelijk om met een elektrobike de regio te verkennen. Deze elektrisch aangedreven fiets maakt het nu eenvoudiger dan ooit om de beroemde Viamala kloof te bezoeken die van Thusis tot Andeer in Graubünden loopt. Naast een fietstocht naar de beruchte Viamala kloof is het nu ook mogelijk om Juf te bezoeken, het hoogst gelegen dorp in Europa dat het hele jaar bewoond is. Dankzij de elektrobike kunnen deze plekken eenvoudig en zonder veel inspanning met de fiets bezocht worden.

Nieuwe wandelroute langs de Rhätische Bahn

In Graubünden is een nieuwe meerdaagse wandelroute opgenomen langs de Albula- en de Berninalijn. Deze treinlijnen zijn beiden onderdeel van de bekende Rhätische Bahn en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Voor wandelaars is het nu dus mogelijk deze ‘werelderfgoed route’ te bewandelen, eventueel in combinatie met een rit met de Rhätische Bahn. Het wandeltraject voert van Thusis in Graubünden naar Tirano in Italië.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Comments are closed.