Op de fiets door de regio Valencia

Op de fiets door de regio Valencia

De hoofdstad van de gelijknamige regio Valencia is de laatste jaren hard op weg om een echte fietsstad te worden. Met de komst van het Europese publieke fietsverhuursysteem, waarbij bezoekers hun fiets op diverse fietsstations kunnen ophalen en terugzetten, maakt de stad zich nog populairder dan dat het al was. Dankzij Valenbisi (fietsverhuur) wordt er op een snelle, goedkope en milieuvriendelijke manier kennis gemaakt met de derde stad van Spanje. Geef toe, wat is er nou relaxter dan fietsen door het historische centrum of door de drooggelegde rivierbedding van deze bruisende stad? Het verkeersbureau van Valencia nodigt je uit!

Bakermat van de paella

Valencia is de bakermat van de paella, kent een spectaculair contrast tussen modern en historisch en heeft zon, strand en vele uitgaansgelegenheden. Maar wat wij, als echte Nederlanders, willen en als geen ander kunnen is fietsen. Het liefst doen en zien wij alles per fiets. Dit is immers sneller, goedkoper, milieuvriendelijker en gezonder. Dankzij de komst van de 80 fietsstations met 700 fietsen en 130 km aan fietspaden zorgt Valencia ervoor dat bezoekers op een gezonde en voordelige manier alle leuke plekjes van de stad leren kennen.

Op de bicicleta

De stad Valencia is natuurlijk perfect om doorheen te fietsen; een ideaal klimaat, genoeg bezienswaardigheden en niet te heuvelachtig. Nog geen 15 minuten vanuit het centrum op de fiets en daar is het strand. In de middag op de fiets terug naar het centrum om te genieten van het meest typische Valenciaanse gerecht, paella, wat hier zijn oorsprong vind. Natuurlijk mag de drooggelegde rivierbedding van de Turia niet gemist worden. Fiets over één van de vele fietspaden en kom uit bij het indrukwekkende laatste deel van het park, de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Kortom, diegene die denkt dat er in Nederland goed gefietst kan worden zou een bezoek aan Valencia moeten brengen.

Valenbisi

Het principe van Valenbisi is al in meerdere Spaanse en Europese steden bekend; bezoekers van de stad kunnen 24 uur per dag op een snelle en goedkope manier op verschillende aangelegde fietsstations een fiets huren en ook weer terug brengen. Voor maar ?10 per week of ?18 per jaar kan er op een makkelijke manier gebruik gemaakt worden van de fietsen. Valencia heeft op dit moment 80 fietsstations en 700 fietsen. Verwacht wordt dat er eind 2011 in elke wijk van Valencia een fietsstation te vinden is. Niet alleen in de stad Valencia kan er gefietst worden via het verhuursysteem. Ook de Valenciaanse steden Alicante (alabici) en Castellón de la Plana (bicicas) maken gebruik van het fietsenverhuursysteem. Het fietsensysteem kan door iedereen die 16 jaar of ouder is gebruikt worden.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Valencia

Comments are closed.