Kamperen in Denemarken op ‘Superplatze’

Kamperen in Denemarken op ‘Superplatze’


Dat Denemarken een echt kampeerland is, werd onlangs weer bevestigd. ADAC, een van de meest toonaangevende toerismeorganisaties in Europa, erkende nogmaals de kwaliteit van de kampeerterreinen in Denemarken. Alle huidige zeven ‘Superplatze’ in het eilandenrijk behielden hun titel: Bogense Strand Camping, Bøsøre Strand Camping, TopCamp Bøjden Strand, Camp Hverringe – Bøgebjerg Strand (alle vier op het eiland Funen), Jambo Feriepark en Klim Strand Camping (beide aan de noordwestkust van Jutland) en Hvidbjerg Strand Feriepark (aan de westkust van Jutland).

Uitstekende kwaliteit

Denemarken is het land in Europa met het hoogste aantal ‘Superplatz’-onderscheidingen in verhouding tot het totaal aantal campings in het land. ADAC onderscheidt jaarlijks de ‘Superplatze’, een waardering die wordt vergeleken met de toekenning van Michelin-sterren aan restaurants. Met de herbenoeming van de zeven ‘Superplatze’ blijft Denemarken erkend als één van de beste kampeerlanden van Europa. In de rest van Noord-Europa is slechts één andere camping tot ‘Superplatz’ benoemd, namelijk in Zweden. Bij de Deense Campingraad zijn bijna vijfhonderd Deense campings aangesloten, die bekend staan om hun ruime staanplaatsen en uitstekende kwaliteit. Typisch Deens zijn de zogenaamde ‘hoppepuder’ (springkussens), die men op vrijwel elke camping in Denemarken aantreft.

Kampeerpakket Denemarken 2011

Bij VisitDenmark, het officiële verkeersbureau van Denemarken, kan de Nederlandse kampeerder een ‘Kampeerpakket Denemarken 2011’ bestellen. Het bevat brochures van de verschillende campingorganisaties die samen alle officiële campings in Denemarken vertegenwoordigen. In de brochures vindt men naast foto’s ook praktische informatie over de ligging, faciliteiten en natuurlijk de prijs per overnachting. Het Kampeerpakket Denemarken 2011 is te bestellen via internet op www.visitdenmark.nl/camping. VisitDenmark vraagt voor het uitgebreide pakket een bijdrage in de verzendkosten van 6,95 Euro.

Bekijk voor meer informatie over Denemarken ook de Verkeersbureaus en VVV’s in Denemarken

 

Comments are closed.