Ontdek Carnaval in Maastricht!

Van zondag 6 t/m dinsdag 8 maart 2011 bruist het weer in Maastricht, dé carnavalsstad van Nederland. Drie dagen lang neemt de ‘vorst der zotten’ de stadsprins met prinselijk entourage en kolderiek protocol het voortouw in de carnavalsfestiviteiten en komt het vasteloavend vierend volk weer samen. Sinds de 11e van de 11e zijn er weer volop carnavalskriebels te bespeuren en is men druk in de weer met de kostuums, materialen en wagens voor de ‘Boonte Störrem’, de pleziermakende optocht op straat. En nu sinds afgelopen zondag bekend is dat Prins Maurice d’n 1e in 2011 voorgaat in carnavalvierend Maastrichtstad, kruipt het carnavalsbloed waar het niet gaan kan!

Carnaval Maastricht grotendeels op straat

Carnaval in Maastricht betekent bijzonder veel aandacht en liefde voor het maken van de kostuums (‘pekskes’) en schmink. De meest prachtige creaties zijn voor iedereen te bewonderen op straat of maken hun opwachting tijdens de diverse optochten. Aangezien het Maastrichtse carnaval naar Rijnlandse traditie grotendeels buiten op straat plaatsvindt, is de stad volledig gehuld in de drie officiële kleuren; rood, geel en groen. Daarnaast zorgen ‘Zate Hermeniekes’ op bijna elke hoek van de straat voor voldoende sfeer en muziek.

Openingstijden carnaval Maastricht

LET OP: Voor inwoners van Maastricht is vanzelfsprekend, maar voor bezoekers is het belangrijk om te weten dat verschillende bedrijven en instellingen aangepast openingstijden kennen tijdens carnaval. Zo zijn veel bedrijven, musea, culturele instellingen en winkels gesloten.
De VVV van Maasstricht heeft alle informatie beschikbaar op www.vvvmaastricht.eu/carnaval.

Carnavalsroute in Maastricht

Ontdek via de gratis te downloaden carnavalsroute Maastricht al wandelend dé kleurrijke vasteloavend highlights van Maastricht!

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Comments are closed.