Website Thüringen nu ook in het Nederlands

Duitsland is voor Nederlanders nog steeds vakantieland nummer één en met een groeiend aantal Nederlandse toeristen naar Thüringen kon een Nederlandse website voor het verkeersbureau Thüringen dan ook niet uitblijven. Bezoekers vinden op www.vakantie-thuringen.nl meer informatie over het diverse landschap, de rijke historie, verschillende activiteiten, huidige evenementen en meer. Via de webshop is het ook mogelijk om reislectuur, kaarten, souvenirs en de Thüringen Card aan te schaffen.

Thüringen Card


Voor liefhebbers van wandelen, fietsen, steden, cultuur en ontspanning is Thüringen een echte aanrader. De veelzijdigheid van de regio ontdekken kan gemakkelijk en voordelig met de Thüringen Card die vrije entree biedt in meer dan 230 attracties en bezienswaardigheden. Daarnaast kunnen vakantiegangers met deze kaart genieten van eenmalig gratis toegang tot het openbaar vervoer en ontvangen ze gratis de Marco Polo reisbegeleider met meer informatie over de bestaande bezienswaardigheden en attracties.

200e geboortedag Franz Liszt


Een niet te missen evenement is de 200e geboortedag van Franz Liszt. Deze Hongaars componist en pianovirtuoos staat bekend als schepper van een volledig nieuwe soort pianomuziek en een progressieve compositiestijl. In 2011 viert Thüringen de 200ste verjaardag van Liszt. Geniet van meer dan 200 concerten, wedstrijden en tentoonstellingen in het kader van het cultureel themajaar „Franz Liszt. Een Europeaan in Thüringen.“ Het leven van Franz Liszt speelde zich af in verschillende Europese steden, waaronder Weimar. De internationale invloeden en zijn kosmopolitisch denken maken van hem een echte Europeaan. Brochures over de festiviteiten kunnen via www.vakantie-thuringen.nl gratis worden besteld.

Bekijk voor meer informatie ook de Verkeersbureaus en VVV’s in Duitsland

 

Comments are closed.