VVV Groningen organiseert WinterWelVaart wandeling

VVV Groningen organiseert WinterWelVaart wandeling

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 december organiseert VVV Groningen een bijzondere wandeling rondom het evenement WinterWelVaart. Een gids van de VVV neemt de wandelaar mee op een tour door het historische deel van de stad, waar het maritieme verleden van Groningen duidelijk zijn sporen heeft achtergelaten. De route voert langs onder andere het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Hoge en Lage der A, waar speciaal voor WinterWelVaart 17 historische charterschepen liggen aangemeerd.

Professionele gids via VVV Groningen

De WinterWelVaart wandeling, onder begeleiding van een professionele gids, neemt de wandelaar mee langs sporen uit de tijd toen Groningen nog een open verbinding met de Waddenzee had. In die tijd meerden zeil- en vrachtschepen aan aan de Hoge en Lage der A om hier hun lading te lossen. De hooggelegen kades van de Hoge der A en de lager gelegen kades van de Lage der A zijn zichtbare overblijfselen uit de tijd dat eb en vloed nog vrij spel hadden in de stad.

Historische schepen

Na de wandeling is het mogelijk om een kijkje te nemen op een van de historische schepen. De WinterWelVaart wandelingen beginnen beide dagen om 13.00 uur bij de VVV-winkel aan de Grote Markt. De wandeling onder leiding van een gids kost €5,00 per persoon. De route neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Opgave kan vooraf bij de VVV Groningen op telefoonnummer: 0900-2023050.

Comments are closed.